Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!Süddeutsche Zeitung: Θα ζητηθεί από την Ελλάδα νόμος για έλεγχο στην κίνηση κεφαλαίων

Aν δεν βρεθεί λύση στο Eurogroup, θα γίνει Σύνοδος Κορυφής την Παρασκευή και εκεί θα ζητηθεί από την Ελλάδα να προχωρήσει σε νόμο για τον έλεγχο στην κίνηση κεφαλαίων - Διαψεύδει ωστόσο η  ελληνική κυβέρνηση.

Νέα Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ΕΕ θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή σε περίπτωση που οι συνομιλίες για το ελληνικό ζήτημα στο Eurogroup της Πέμπτης ναυαγήσουν.

Τα παραπάνω μεταδίδει μέσω της ιστοσελίδας της η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, τονίζοντας πως όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα υπάρξει λύση για την Ελλάδα στη νέα συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης .


.

Το βράδυ της Δευτέρας, αν πραγματοποιηθεί νέα Σύνοδος Κορυφής, θα ζητηθεί από την Ελλάδα να προχωρήσει σε ειδικό νόμο που θα προβλέπει τον έλεγχο στην κίνηση κεφαλαίων.

Η Süddeutsche Zeitung τονίζει ότι αν η ελληνική κυβέρνηση δεν ψηφίσει έναν τέτοιο νόμο, τότε θα απομονωθεί από το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ωστόσο, την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι στη Σύνοδο Κορυφής -αν τελικά συγκληθεί- θα αναζητηθεί πιθανή πολιτική λύση για την Ελλάδα και τελικά η Αθήνα θα προχωρήσει σε παράταση του τρέχοντος προγράμματος έως τον Νοέμβριο και χρηματοδότηση ύψους 25-35 δισεκατομμυρίων ευρώ. 

Η διάψευση της  ελληνικής κυβέρνησης 

Το Reuters ανέφερε πως αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης διέψευσε τα εν λόγω σενάρια, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να υπάρξει έλεγχος στην κίνηση κεφαλαίων το Σαββατοκύριακο.

«Τα σενάρια περί επιβολής capital controls δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», φέρεται να δήλωσε ανώτατη κυβερνητική πηγή.

 

Δείτε ολόκληρο το δημοσίευμα εδώ

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ