Conde Nast Traveler: Τα 8 πιο εκκεντρικά εστιατόρια του κόσμου - Σε απίθανες τοποθεσίες & συγκλονιστικά μέρη

Πρωτότυπα εστιατόρια σε διαφορετικές γωνίες του πλανήτη, μας καθηλώνουν  και μας μαγεύουν.

Οι λάτρεις του φαγητού έχουν την ευκαιρία, να απολαμβάνουν το αγαπημένο τους γεύμα σε  ξεχωριστά μέρη. Πολλοί είναι εκείνοι,  οι οποίοι βάζουν  την  τοποθεσία ψηλότερα από την ποιότητα της κουζίνας και με αφορμή, αυτό το θέμα, η ταξιδιωτική ιστοσελίδα Conde Nast Traveler επέλεξε τις 8 καλύτερες τοποθεσίες στον κόσμο για να γευματίσει κάποιος.
 

1. Μέσα στη θάλασσα

Τοποθετημένο περίπου 5 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού, στο νησί Ρανγκάλι, στις Μαλδίβες, το εστιατόριο Ιθαά, δίνει την ευκαιρία στους πελάτες του, να γευματίσουν, κάτω από ένα θόλο, από τον οποίο μπορούν να δουν σαλάχια, καρχαρίες και άλλα ψάρια να κάνουν βόλτες, απολαμβάνοντας μια θέα όλης της ζωής του κοραλλιογενούς υφάλου.

2. Σε παγωμένο κάστρο

Στο Κέμι της Φινλανδίας, υπάρχει ένας χώρος που μοιάζει βγαλμένος από την ταινία Frozen της Ντίσνεϊ. Οι πελάτες του εστιατορίου, έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα πιάτα του ΛούμιΛίνα σε ένα κυριολεκτικά παγωμένο εστιατόριο, στους -5 βαθμούς Κελσίου. 

3. Πάνω σε ένα δέντρο

Στο βορειοανατολικό σημείο του κόλπου της Ταϊλάνδης, βρίσκεται το νησάκι Κο Κουτ, κοντά στα σύνορα με την Καμπότζη. Εκεί βρίσκεται ένα τουριστικό θέρετρο, το Soneva, που ταΐζει τους πελάτες του με ένα μοναδικό τρόπο. Οι ενδιαφερόμενοι, μπαίνουν σε ένα καλάθι, το οποίο ανεβαίνει ψηλά σε ένα δέντρο και εκεί, μια σερβιτόρα παραδίδει την παραγγελία.

4. Πάνω σε ένα βράχο

Ξεκίνησε σαν σημείο που συγκεντρώνονταν οι ψαράδες. Πλέον το Rock, έχει μετατραπεί στο πιο χαρακτηριστικό εστιατόριο της Ζανζιβάρης, στο οποίο, όταν η παλίρροια είναι χαμηλή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να φτάσουν περπατώντας από την παραλία Michanvi Pingwe.

5. Στην πλαγιά ενός λόφου

Το υψόμετρο των Άλπεων δεν θα πρέπει να πτοήσει αυτούς που θέλουν να γευματίσουν στο Έσερ, που βρίσκεται στο Βάσεραουεν της Ελβετίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να φτάσουν εκεί, είτε μέσω της διαδρομής πεζοπορίας, είτε μέσω τελεφερίκ.

6. Σε ένα θερμοκήπιο

Το 2001, ο βραβευμένος με αστέρι Μισελέν σεφ, Γκερτ Γιαν Χάγκεμεν, απέτρεψε την κατεδάφιση του συγκεκριμένου θερμοκηπίου και πλέον το Ντε Κας, στο Άμστερνταμ, λανσάρει το γεγονός πως τα υλικά του είναι φρέσκα και μαγειρεύονται κατευθείαν από τον κήπο, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα του.

7. Μέσα σε μια σπηλιά

Περίπου 30 χιλιόμετρα ανατολικά του Μπάρι, βρίσκεται ένα χωριό ονόματι Polignano. Εκεί, σε ένα βράχο...μέσα, έχει χτιστεί ένα από τα πιο μαγικά εστιατόρια του κόσμου, το Grotta Palazzese, που ταΐζει τους πελάτες του από το 18ο αιώνα.

8. Σε ένα αεροπλάνο

Ένα Boeing KC-97, που χρησιμοποιούνταν το 1950 για ανεφοδιασμό αεροπλάνων, πλέον ανεφοδιάζει τον ουρανίσκο των πελατών του, στο Κολοράντο, σε ένα χώρο που μπορούν να χωρέσουν 42 άτομα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ