Γιατί πρέπει να τρώμε τα φρούτα με τη φλούδα;

Είστε από εκείνους που ξεφλουδίζετε με μανία τα φρούτα; Αν ναι, κάνετε πολύ κακώς, καθώς ένα σημαντικό ποσοστό των φυτικών ινών τους βρίσκετε στη φλούδα. 

Για να αποκομίζουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά των φρούτων, προτιμότερο είναι να μην τα ξεφλουδίζουμε. Αυτό ισχύει όχι μόνο για το μήλο, το αχλάδι, το ροδάκινο, αλλά και για φρούτα που παραδοσιακά πιστεύουμε ότι δεν τρώγονται με τη φλούδα, όπως το ακτινίδιο. Επίσης οι ερευνητές τονίζουν ότι η φλούδα των φρούτων και των λαχανικών περιέχουν βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία απαραίτητα για τον οργανισμό μας.

Επιπλέον η αποξήρανση δεν καταστρέφει τα θρεπτικά συστατικά των φρούτων. Η αφαίρεση του νερού, όμως, σημαίνει ότι περιέχουν περισσότερες θερμίδες σε μικρότερες μερίδες, ενώ σε κάποια προστίθενται ζάχαρη ή λιπαρά. 

Επιμέλεια: Λίλη Αγγελοπούλου 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ