Live: Η προ ημερησίας διατάξεως συνεδρίαση από στη Βουλή

Ξεκίνησε η κρίσιμη προ ημερησίας διατάξεως συνεδρίαση στη Βουλή που συγκάλεσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την απογοητευτική συνάντηση του, πριν από 2 μέρες, στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. 

 

 

Τ ο πρόγραμμα 47 σελίδων που κατέθεσε η Ελλάδα, δεν φαίνεται να συγκίνει σε πολλά σημεία με την σκληρότερη μέχρι σήμερα αντιπρόταση που κατέθεσαν οι Ευρωπαίοι, μέσω του κύριου Γιούνκερ.

Από το πρωί, αλλά και από χθες, οι αντιδράσεις των μελών της κυβέρνησης αλλά και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προλειαίνουν το έδαφος για όσα θα ακουστούν σε λίγο στη Βουλή. 

Δείτε εδώ τι δήλωσαν η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Δημήτρης Στρατούλης αλλά και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

Η διαδικασία

Η σημερινή συζήτηση θα διεξαχθεί με βάση τις προβλέψεις του άρθρου 142Α του Κανονισμού της Βουλής. Αυτό σημαίνει ότι δικαίωμα λόγου έχουν μόνο οι πολιτικοί αρχηγοί.

Συγκεκριμένα, η συζήτηση θα ξεκινήσει με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού και στην συνέχεια θα ακολουθήσουν οι αρχηγοί των υπόλοιπων κοινοβουλευτικών κομμάτων. Ακολουθούν οι δευτερολογίες, ενώ η συνεδρίαση κλείνει με την τελική τοποθέτηση του πρωθυπουργού.

Η διάταξη προβλέπει και τους χρόνους που δικαιούνται οι ομιλητές (10 λεπτά η πρωτολογία του πρωθυπουργού, 5’ των πολιτικών αρχηγών. Πέντε λεπτά η δευτερολογία και τριτολογία του πρωθυπουργού και 3’ των υπολοίπων), ωστόσο είναι βέβαιο ότι οι χρόνοι δεν θα τηρηθούν. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ