ΔΟΕ για Jenner: Η Κέιτλιν μπορεί να κρατήσει το μετάλλιο που κατέκτησε ο... Μπρους το 1976

Ο παγκόσμιος σάλος για την αλλαγή φύλου του Μπρους Τζένερ και την απόφασή του να ζήσει πλέον ως γυναίκα με το όνομα Κέιτλιν είχε και αθλητικές προεκτάσεις. 

Μέσω διαδικτύου υπήρξε συγκέντρωση χιλιάδων υπογραφών, προκειμένου η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή να αφαιρέσει από τον άλλοτε μεγάλο δεκαθλητή το χρυσό μετάλλιο που είχε κατακτήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976. 

Η επιστολή τους στη ΔΟΕ ανέφερε: «Έγινε πρόσφατα γνωστό πως ο χρυσός ολυμπιονίκης Μπρους Τζένερ άλλαξε φύλο και πλέον αναγνωρίζεται ως γυναίκα. Συγχαίρουμε την κυρία Τζένερ για αυτή την εξέλιξη και της ευχόμαστε τα καλύτερα, ωστόσο αυτό που συνέβη συνιστά πρόβλημα, γιατί ισχυρίζεται πως ανέκαθεν θεωρούσε εαυτόν θηλυκό, κάτι που συνιστά παραβίαση των κανονισμών για τη συμμετοχή ανδρών σε γυναικεία αθλήματα και το αντίστροφο.

Για το λόγο αυτό διερωτόμαστε αν η κυρία Τζένερ πρέπει να διατηρήσει το μετάλλιό του, αφού είτε θα πρέπει να θεωρήσουμε πως ο Μπρους και η Κέιτλιν Τζένερ είναι δύο διαφορετικά άτομα (που ξέρουμε πως δεν είναι αλήθεια) είτε ότι ο Μπρους Τζένερ ήταν γυναίκα που συμμετείχε σε ένα ανδρικό άθλημα. Καλούμε την κυρία Τζένερ να ενισχύσει την κοινότητα των τρανσέξουαλ παραδίδοντας τα μετάλλια που κατέκτησε αγωνιζόμενη με το λάθος φύλο. Σας ευχαριστούμε και συγχαίρουμε την κυρία Τζένερ για το θάρρος της». 

Η ΔΟΕ πήρε θέση και απεφάνθη πως δεν συντρέχει λόγος να αφαιρέσει το μετάλλιο του «πατέρα» της περίφημης οικογένειας Καρντάσιαν. «Ο Μπρους Τζένερ κατέκτησε το μετάλλιό του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976 και για τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή δεν τίθεται κανένα ζήτημα», ανέφερε ο διευθυντής επικοινωνίας της ΔΟΕ, Μαρκ Άνταμς. 

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ