Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Απίστευτο & όμως Ελληνικό: Είχαν δηλώσει 16 ανύπαρκτα παιδιά και έπαιρναν επίδομα πολυτέκνου

Μια απίστευτη απάτη κατάφερε να εξαρθρώσει η Ελληνική Αστυνομία. Επιτήδειοι κατάφερναν για τουλάχιστον μια δεκαετία να παίρνουν επιδόματα πολυτεκνίας για ανύπαρκτα παιδιά. 

Συνολικά εκτιμάται ότι ζημίωσαν το δημόσιο με περισσότερα από 200 χιλ. ευρώ ενώ φαίνεται ότι είχαν δηλώσει 16 ανύπαρκτα παιδιά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Οικονομική ζημία που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο για περίπου μία δεκαετία κατάφεραν να τερματίσουν αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εξιχνιάζοντας σοβαρή υπόθεση παράνομης λήψης επιδομάτων πολυτεκνίας από οικογένειες που δεν πληρούσαν τις τυπικές προϋποθέσεις.

Για την υπόθεση, ταυτοποιήθηκαν ως εγκέφαλοι του κυκλώματος δύο μεσήλικες ημεδαποί, ενώ επιπρόσθετα εξακριβώθηκαν τα στοιχεία 14 επιπλέον ατόμων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της απάτης, της υφαρπαγής και χρήσης ψευδούς βεβαίωσης, της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης και άλλων συναφών αδικημάτων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την εμβριθή αστυνομική έρευνα, μέλη (7) οικογενειών οικισμού των Διαβατών, από το έτος 2004, σύμφωνα με την καθοδήγηση και τις υποδείξεις των αρχηγικών μελών του κυκλώματος, κατάφεραν να υφαρπάξουν ψευδή πιστοποιητικά γεννήσεων ανύπαρκτων τέκνων, έχοντας προηγουμένως καταθέσει ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις σε διάφορα ληξιαρχεία της χώρας.

Τα υφαρπαχθέντα πιστοποιητικά γεννήσεων, κατέθεσαν οι εμπλεκόμενοι στη συνέχεια σε Ασφαλιστικό Φορέα, απ΄όπου λάμβαναν επιδόματα πολυτεκνίας, τα οποία δεν δικαιούνταν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στην τελευταία δεκαετία (2004-2014), δηλώθηκαν από τα μέλη της σπείρας στις Αρμόδιες Αρχές συνολικά (16) ανύπαρκτα παιδιά, ήτοι δύο ή ακόμη και τρία από κάθε εμπλεκόμενη οικογένεια, γεγονός που αποτιμάται οικονομικά σε ζημία ύψους 200.000 ευρώ που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο από χορήγηση επιδομάτων πολυτεκνίας σε μη δικαιούχους.

Η δικογραφία υπεβλήθη στον κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και διαλεύκανση παρόμοιων υποθέσεων.

Tags

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ