Μοσκοβισί: "Επιτέλους, υπάρχουν σαφή σημεία στις ελληνικές θέσεις" - Ντάισελμπλουμ: "Περιμένουμε μέχρι οι θεσμοί να μας πουν ότι φτάσαμε σε επιτυχές τέλος"

Μετά τη γνωστοποίηση της κοινής δήλωσης του Eurogroup, Π.Μοσκοβισί & Γ.Ντάισελμπλουμ προέβησαν στις εξής δηλώσεις

Ντάισελμπλουμ: Θα περιμένουμε μέχρι οι θεσμοί να μας πουν ότι έχουμε φτάσει σε ένα επιτυχές τέλος

«Ήταν ένα τακτικό Eurogroup. Εκτός από την Ελλάδα καλύψαμε και μια σειρά από άλλα θέματα που μας απασχολούσαν» είπε ο πρόεδρος του Eurogroup στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των 19 υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

«Σήμερα οι θεσμοί μας ενημέρωσαν για τις συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές. Αναγνωρίζουμε το γεγονός ότι οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει, ότι υπάρχει μια πρόοδος σε σχέση με την τελευταία συνεδρίασή μας αλλά χρειάζεται κι άλλος χρόνος για να καλύψουμε όλα τα θέματα» τόνισε ο κ. Ντάισελμπλουμ και πρόσθεσε: «Θα υπάρξει μια λεπτομερής καταγραφή όλων των αλλαγών που πρέπει να γίνουν.Θα περιμένουμε μέχρι οι θεσμοί να μας πουν ότι έχουμε φτάσει σε ένα επιτυχές τέλος. Η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου είναι το πλαίσιο, όπου θα λάβουμε τις αποφάσεις».

Μοσκοβισί: Επιτέλους...

«Επιτέλους, υπάρχουν σημεία που έχουν παρουσιαστεί με σαφήνεια και αυτό είναι καλοδεχούμενο» υπογράμμισε σχεδόν με... ανακούφιση ο Επίτροπος της Κομισιόν για νομισματικές υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί. «Υπάρχουν όμως και σημεία που πρέπει να αποσαφηνιστούν περισσότερο» πρόσθεσε ο κ. Μοσκοβισί και σημείωσε ότι «σε σχέση με την προηγούμενη συνάντηση στη Ρίγα, ασφαλώς υπάρχει νέο κλίμα και έχει σημειωθεί πρόοδος». 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ