Σέρρες: Mε ακατανόμαστες φράσεις επιτέθηκαν στον Α.Σαμαρά - Χρειάστηκε επέμβαση των ΜΑΤ

Έντονα επεισόδια με αγρότες στις Σέρρες που διαμαρτύρονταν γιατί είχαν καθυστερήσει επί Σαμαρά οι αποζημιώσεις για τη χαλαζόπτωση

Από τις Σέρρες, όπου επισκέφθηκε τις πληγείσες προ δύο μηνών από πλημμύρες περιοχές, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς ξιφούλκησε κατά της κυβέρνησης διότι δεν έχει κάνει ακόμη αίτημα αποζημίωσης των πληγέντων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης, αλλά και για το νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των αγροτικών επιδοτήσεων, το οποίο όπως δήλωσε η αξιωματική αντιπολίτευση δε θα ψηφίσει.

Με τον τρόπο αυτό επιχειρεί ένα νέο άνοιγμα στο ακροατήριο των αγροτών, καθώς η φορολόγηση των επιδοτήσεων πάνω από 12.000 ευρώ από το τρέχον φορολογικό έτος ήταν ένα μέτρο που είχε αποφασίσει η προηγούμενη κυβέρνηση Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ και τελικά είχε ακυρώσει ο κ.Σαμαράς κατά την προεκλογική περίοδο λόγω των αντιδράσεων.

“Πέφτουν οι μάσκες εκείνων οι οποίοι λέγανε ότι θα ακολουθήσουν φιλοαγροτική πολιτική. Εδώ, βάζουν ξαφνικά, για πρώτη φορά, για αυτούς που έχουν πάνω από 12.000 ευρώ επιδοτήσεις, φορολογία στην αγροτική επιδότηση που δέχεται ο Έλληνας αγρότης από την Ευρωπαϊκή Ένωση”, δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Ο κ.Σαμαράς επισκέφθηκε τις περιοχές Μαυροθάλασα και Πεθελινό, όπου όμως σημειώθηκαν και επεισόδια με αγρότες, που διαμαρτύρονταν γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση είχε καθυστερήσει να τους δώσει τις αποζημιώσεις για τη χαλαζόπτωση του Ιουνίου του 2014. "Είσαι αλήτης, ήρθαμε στην Κηφισιά να σε δούμε κι εσύ μας έπνιξες στα χημικά", τυ φώναζαν μεταξύ άλλων.

Στο Πετελεινό μάλιστα έγιναν σύμφωνα με πληροφορίες και δύο προσαγωγές, καθώς αγρότες φώναζαν υβριστικούς χαρακτηρισμούς, υποστηρίζοντας ότι είχαν ζητήσει να δουν τον πρώην πρωθυπουργό αλλά ΜΑΤ τους απώθησαν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ