Λευκός Οίκος: ''Παρακολουθούμε από κοντά την κατάσταση στην Ελλάδα - Έχουμε εμπιστοσύνη στις καλόπιστες προσπάθειες''

Για την οικονομική ασφυξία στην Ελλάδα- την ώρα μάλιστα που δεν διαφαίνεται συμφωνία με τους εταίρους- και τον βαθμό στον οποίο εμπλέκεται η αμερικανική κυβέρνηση, ρωτήθηκε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Ερνεστ.
 

«Η κυβέρνηση», απάντησε, «εδώ και χρόνια συμμετέχει στις προσπάθειες που γίνονται από τις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης για να γεφυρωθούν οι διαφορές τους με την Ελλάδα. Όπως γνωρίζετε, ο Υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου και άλλοι αξιωματούχοι του Υπουργείου Οικονομικών συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά την κατάσταση».

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Ιγνατίου - Ουάσινγκτον

Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι «ο κ. Λιου είναι σε τακτική επαφή με τους ομολόγους του στην Ευρώπη και με ηγέτες κάποιων εξ αυτών των χωρών, καθώς εργάζονται για την επίλυση των διαφωνιών. Μας ικανοποιεί ότι τα εμπλεκόμενα μέρη δείχνουν να πιστεύουν- όπως άλλωστε και οι ΗΠΑ και ο Πρόεδρος- ότι είναι προς όφελος της παγκόσμιας οικονομίας, η Ευρωπαική Νομισματική Ενωση να παραμείνει ανέπαφη. Και συνεχίζουμε να έχουμε εμπιστοσύνη στις καλόπιστες προσπάθειες όλων των πλευρών- είτε μιλάμε για την ΕΚΤ, είτε για τις χώρες μέλη, είτε για την Ελλάδα- να επιλυθεί το πρόβλημα με τέτοιο τρόπο ώστε να μην προστεθεί επιπλέον περιττό δράμα στην διεθνή οικονομία». 

Απαντώντας σε ερώτημα αν πιστεύει ότι θα βρεθεί λύση σύντομα, είπε ότι δεν θα ήθελε να κάνει εικασίες και πρόσθεσε: «Προφανώς παρακολουθούμε την κατάσταση από κοντά και ενθαρρυνόμαστε από τις καλόπιστες προσπάθειες, που γίνονται από όλες τις πλευρές για να υπάρξει επίλυση με τρόπο που θα ελαχιστοποιεί το δράμα και την αβεβαιότητα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ