Made in Greece: Η συγκλονιστική ιστορία της Καλλιόπης Παρθέμος με καθήκοντα προσωπάρχη στον δήμο Βαλτιμόρης!

Η συγκλονιστική ιστορία της Καλλιόπης Παρθέμος η οποία έχει καθήκοντα προσωπάρχη του Δήμου Βαλτιμόρη

 

Την ώρα που η κοινωνική αντίδραση μαίνεται για τα καλά στην Βαλτιμόρη, οι Αρχές και οι θεσμικοί φορείς επιχειρούν να ελέγξουν την κατάσταση, επιδιώκοντας παράλληλα να αξιοποιήσουν τα μηνύματα και τις απαιτήσεις των διαμαρτυρομένων αφροαμερικανών και όχι μόνο.

Στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας, από πλευράς της Δημοτικής Αρχής, βρίσκεται μια Ελληνοαμερικανίδα: Ο λόγος για την Καλλιόπη Παρθέμος, η οποία έχει καθήκοντα προσωπάρχη του Δήμου και συντονίζει, εκτός των άλλων, το έργο της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.  Όμως, η 43χρονη ομογενής είναι γνωστή και δημοφιλής στην περιοχή και για άλλους λόγους.  Διαβάστε την συγκλονιστική περιπέτειά της.

Σε μια περιοχή των ΗΠΑ με έντονο ελληνικό στοιχείο, όπως το Μέριλαντ, η Καλλιόπη είναι μεταξύ των προσώπων που ξεχωρίζουν.  Όμως, εκτός από τα την επιτυχία και τα απαιτητικά καθήκοντά της, η έγκριτη νομικός και θεωρούμενη - όχι άδικα - μια ιδιαίτερα ελκυστική και δυναμική γυναίκα, συγκέντρωσε ακόμη περισσότερο τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της πριν από μια πενταετία, όταν διαγνώστηκε - σε νεαρή ηλικία - με καρκίνο του μαστού.

"Η μητέρα μου είχε χτυπηθεί από τον καρκίνο και για αυτόν τον λόγο έκανα μαστογραφία από τα 35 μου.", είχε δηλώσει παλαιότερα, κάτι που σημαίνει ότι η πρόληψη την έσωσε, καθώς βρήκε την ασθένεια σχετικά νωρίς.  Όμως, το τάιμινγκ της διάγνωσης ήταν το χειρότερο δυνατό, καθώς βρισκόταν στις επάλξεις της προεκλογικής περιόδου.

"Σκέφτηκα 'γιατί εγώ;' και 'γιατί τώρα'.  Εμείς τότε σκεφτόμασταν τις εκλογές.  Ισχύει τελικά πως όταν κάνεις σχέδια, ο Θεός γελάει", είχε σχολιάσει χαρακτηριστικά. 

Έστελναν... βιογραφικά για να την αντικαταστήσουν

Την ώρα που η 39χρονη, τότε, Ελληνοαμερικανίδα ετοιμαζόταν για την μεγάλη μάχη της ζωής της, η είδηση ότι αρρώστησε διαδόθηκε πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα κάποιοι να προεξοφλουν ότι δεν θα μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά της ή, το χειρότερο, ότι δεν πρόκειται να θεραπευτεί.

"Άρχισαν να φτάνουν στο γραφείο της Δημάρχου βιογραφικά ενδιαφερόμενων να με αντικαταστήσουν.  Τότε, η Στέφανι μου είπε 'βγες σε παρακαλώ και πες τους ότι δεν θα πεθάνεις!'".

Το 2011, έχοντας πλέον μπει σε τροχιά αποτελεσματικής αντιμετώπισης της ασθένειας, η Καλλιόπη κλήθηκε να λάβει μέρος σε μια φιλανθρωπική επίδειξη μόδας, τα έσοδα από την οποία θα διατίθεντο για την θεραπεία του καρκίνου του μαστού.  Μάλιστα, έθεσε ως όρο να έχει στο πλευρό της την μητέρα της καλύτερης φίλης της, η οποία επίσης διαγνώστηκε κάποτε με καρκίνο στο στήθος και θεραπεύτηκε.  Επρόκειτο για τη Νίνα Ρόλινγκς (Θεία Νίνα) η οποία είναι μητέρα της Δημάρχου Βαλτιμόρης, Στέφανι Ρόλινγκς - Μπλέικ, με την οποία η 43χρονη ομογενής συνδέεται με στενή φιλία από το σχολείο.

Ισχυροί δεσμοί με την Ελλάδα

Αν και γεννημένη στις ΗΠΑ, η Καλλιόπη Παρθέμος διατηρεί ακέραιους τους δεσμούς με την χώρα καταγωγής της: Φοίτησε σε ελληνικό σχολείο (Άγιος Νικόλαος) και γνωρίζει πολύ καλά ελληνικά, ενώ έγινε... "σύμβολο" για την λεγόμενη Greek Town της πόλης, στην οποία συγκέντρωσε ποσοστό ψήφων 78%!  Παράλληλα, διατηρεί στενές επαφές με την ΑΧΕΠΑ, ενώ μεγάλωσε σε... άκρως ελληνικό περιβάλλον.

"Η μητέρα μου έχει άλλα έξι αδέρφια, οπότε καταλαβαίνετε ότι έχω 20 πρώτα ξαδέρφια!", είχε δηλώσει στο NEO MAGAZINE.

Οι γονείς της, Κωνσταντίνος και Αντζέλικα Παρθέμου, εκτός από την Καλλιόπη έχουν άλλες τρεις κόρες (Τασία, Ρίτα, Αντωνία) οι οποίες επίσης έχουν επιτυχημένη κοινωνική και επαγγελματική δραστηριότητα.

Πηγή: newgreektv.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ