Bild: Διάσταση απόψεων για τη λιτότητα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ - Η πτέρυγα Λαφαζάνη προκαλεί τον Τσίπρα

Η Αθήνα δέχεται πίεση από όλες τις πλευρές. Δεν είναι μόνο η Ευρωομάδα, αλλά και τα βέλη που δέχεται από την αριστερά πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ., όπως αναφέρει η Bild που κάνει λόγο για ανταρσία.

 

Με αφορμή το πρόσφατο άρθρο του Παναγιώτη Λαφαζάνη, η εφημερίδα αναφέρει πως υπάρχει διάσταση απόψεων εντός του κόμματος για το θέμα της λιτότητας. «Η βάση του ΣΥΡΙΖΑ κοχλάζει. Οι υπερ-αριστεροί του κόμματος πιέζουν τον Τσίπρα. Μετά την αποκάλυψη της Bild για τη μυστική λίστα του Τσίπρα σε ό,τι έχει να κάνει με τις μεταρρυθμίσεις, ξέσπασε μια ανοιχτή μάχη στις πτέρυγες του κόμματος», αναφέρει το δημοσίευμα.

Επιπλέον, σημειώνει πως το άρθρο του Παναγιώτη Λαφαζάνη στο οποίο καλεί την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει στις πιέσεις των δανειστών και να μην φοβάται το Grexit, έκανε τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα.

«Το άρθρο του ακουγόταν σαν να λέει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθεί σε καμία περίπτωση τη λήψη περαιτέρω μέτρων λιτότητας». Αυτή είναι μια σαφής πρόκληση για τον Τσίπρα». Μάλιστα, σημειώνει πως δεν αποκλείεται να απορριφθεί το σχέδιο της κυβέρνησης με τη νέα λίστα μεταρρυθμίσεων. Αυτή τη φορά όχι από τις Βρυξέλλες, αλλά από τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ