Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Make your day! Δείτε εικόνες & βίντεο από τον Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας - ρεκόρ με 10.000 στο πεντάλ

Το κέντρο της Αθήνας υποδέχτηκε χθες, Κυριακή 26 Απριλίου, περισσότερους από 10.000 ποδηλάτες, μικρούς και μεγάλους, που ξεχύθηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για έναν καθαρό και υγιή πλανήτη.

Ο «22ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας» διοργανώνεται από τον Δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας και φέτος ήταν αφιερωμένος στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης. 

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Χρήστος Τεντόμας τόνισε: 

«Σήμερα, ξεπεράσαμε κάθε προσδοκία. Περισσότεροι από 10.000 ποδηλάτες βρέθηκαν στη γραμμή εκκίνησης του Ποδηλατικού μας Γύρου. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς, γιατί κάτι τέτοιο συμβαίνει για πρώτη φορά στην πόλη. Έχουμε δύο στόχους. Ο πρώτος είναι να ενισχύσουμε το μαζικό αθλητισμό. Ο δεύτερος, να κάνουμε το ποδήλατο τρόπο ζωής. Για όλους μας στοίχημα θα πρέπει να είναι μια Αθήνα περισσότερο φιλική, καθαρή και ανθρώπινη προς όφελος της ποιότητας ζωής των πολιτών.»

Η εκκίνηση δόθηκε διαδοχικά μπροστά από το  Ζάππειο στις 11:30 το πρωί για τις διαδρομές  8,5χλμ. και 2,7χλμ., ενώ η εκκίνηση των Α.μεΑ. στις 11:40 από τα Προπύλαια. 
Ο τερματισμός όλων των διαδρομών έγινε στον αύλειο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου. 

Από τις 9:00 οι παραγωγοί του «music 89.2» Σπύρος Μαργαρίτης και Άντζυ Καραγιάννη έντυναν μουσικά το Ζάππειο, ενώ από τις 11:00 έως την έναρξη των αγώνων το συγκρότημα Inside Out με δυνατή μουσική  προετοίμαζε ευχάριστα τους δρομείς και αμέσως μετά σκυτάλη πήραν τα συγκροτήματα Upon Revival και Almost There. 
Το ρυθμό στη διαδρομή κράτησαν η μουσική παραγωγός του «Αθήνα 9.84» Ελένη Σούρδη και η ομάδα κρουστών Batala Atenas, ενώ ξυλοπόδαροι εμψύχωναν τους ποδηλάτες.

«Bike Expo του Γύρου της Αθήνας»
Σε συνεργασία με το περιοδικό ΜBike πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο η «Bike Expo του Γύρου της Αθήνας».
Στόχος της έκθεσης ήταν να γνωρίσουν από κοντά οι πολίτες τις εξελίξεις και τις τάσεις στα ποδήλατα και ενημερώθηκαν για τα απαραίτητα αξεσουάρ τα οποία θα κάνουν τη ζωή τους με το ποδήλατο, ακόμη πιο ευχάριστη.

«Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής»
Κατά τη διάρκεια του Ποδηλατικού Γύρου λειτούργησε «Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής» για παιδιά ηλικίας 4-7 ετών, προκειμένου να ενημερωθούν για τους κανόνες ασφάλειας και της σωστής οδικής αγωγής, υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη έμπειρων δασκάλων.

Οι Συγκοινωνίες Αθηνών μετέφεραν δωρεάν τους ποδηλάτες του 22ου Ποδηλατικού Γύρου και η Ελληνική Αστυνομία υποστήριξε και συνεργασία άψογα για την διεξαγωγή του γύρου..

Μεγάλος χορηγός του 22ου Ποδηλατικού Γύρου της Αθήνας ήταν η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Cyta Hellas.

Όσοι συμμετείχαν στον Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας  μπορεί να έφυγαν με ένα από τα τέσσερα ποδήλατα, αλλά και πολλά ποδηλατικά δώρα! 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ