Λαχταριστό ribeye με πατάτα τριφτή και σάλτσα μπεαρνέζ από τον ''καλλιτέχνη'' Γιάννη Λουκάκο!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ribeye
Αλατίζουμε τα rib-eye και από τις 2 πλευρές. 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα rib-eye  μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Γυρίζουμε πλευρά και σοτάρουμε και από την άλλη πλευρά.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το δενδρολίβανο και το βούτυρο και αφού λιώσει, μ' ένα κουτάλι βρέχουμε τα rib-eye για λίγα λεπτά.

Μαγειρεύουμε στον βαθμό της αρεσκείας μας.

 

Για το σερβίρισμα
Σερβίρουμε το ribeye με τριφτή πατάτα και σάλτσα μπεαρνέζ. 

Υλικά

ΥΛΙΚΑ

Για το ribeye
2 μπριζόλες (ribeye, 300 γρ. κάθε μία)
30 γρ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
δεντρολίβανο
20 γρ. βούτυρο
Για το σερβίρισμα
ribeye, μαγειρεμένο
πατάτα τριφτή
σάλτσα μπεαρνέζ

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yannislucacos.com για την παραχωρηση της συνταγής

WHO IS WHO

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ