Γυμναστήριο: Αποτελεσματικά & εύκολα tips για να δείτε τα πολυπόθητα αποτελέσματα σε μόλις 2 μήνες!

Για πολύ κόσμο η εγγραφή στο γυμναστήριο είναι δίκοπο μαχαίρι: είτε θα την τιμήσουν είτε θα τα παρατήσουν στον πρώτο κιόλας μήνα επειδή «δεν βλέπουν αποτέλεσμα».

Η αλήθεια είναι ότι τα αποτελέσματα στο γυμναστήριο είναι δύσκολη υπόθεση. Για να δείτε διαφορά, θα πρέπει να είστε τακτικοί επισκέπτες του χώρου, να ακολουθείτε ένα σωστά διαμορφωμένο πρόγραμμα και να προσέξετε παράλληλα τη διατροφή σας. Αν λοιπόν ξεκινήσατε μόλις γυμναστήριο και θέλετε να δείτε στο σώμα σας γρήγορα αποτελέσματα εντός δύο μηνών, φτιάξαμε για εσάς το παρακάτω πρόγραμμα, μαζί με κάποιες γενικές διατροφικές συμβουλές οι οποίες θα σας βοηθήσουν να φτάσετε το επιθυμητό αποτέλεσμα: μείωση του σωματικού λίπους και παράλληλα «τόνωση» των μυών.

Το πρόγραμμα Για να έχετε ορατά αποτελέσματα στο σώμα και στη δύναμή σας μέσα σε διάστημα δύο μηνών, θα πρέπει να εντάξετε τουλάχιστον τρεις ημέρες άσκησης με αντιστάσεις και αερόβιο στην εβδομάδα σας , με «διάλλειμα» μίας ημέρας μεταξύ των προπονήσεων. Στις ημέρες αυτές θα ενσωματώσετε ασκήσεις για όλο το σώμα, κάνοντας 2-3 σετ των 12-15 επαναλήψεων (αρχάριοι) ή 3-4 σετ των 10-12 επαναλήψεων (μέσοι), κάνοντας διάλειμμα 45’’ μεταξύ των σετ και 1 λεπτού μεταξύ των ασκήσεων. Παρατηρήσεις: Αν σε κάθε σετ σας βγαίνουν περισσότερες επαναλήψεις, τότε μάλλον δεν έχετε αρκετή επιβάρυνση και θα πρέπει να αυξήσετε τα κιλά. Οι τελευταίες επαναλήψεις θα πρέπει να εκτελούνται με δυσκολία, αν όχι εξάντληση.

Στο τέλος κάθε προπόνησης, κάνετε 20-30 λεπτά αερόβια (διάδρομο, ποδήλατο, ελλειπτικό) και 10 λεπτά διατάσεις για όλο το σώμα. Πιο συγκεκριμένα: Μέρα 1η  Άρσεις θανάτου  Προβολές με περπάτημα  Εκτάσεις ισχίου στην τροχαλία   Απαγωγοί στο μηχάνημα   Σανίδα κοιλιακών (3 σετ των 20-30 δευτερολέπτων)  Μέρα 2η  Pushups (με γόνατα για μεγαλύτερη ευκολία)  Πιέσεις ώμων με αλτήρες  Κωπηλατική με αλτήρα ένα-ένα χέρι  Ραχιαίοι στο μηχάνημα   Ροκανίσματα κοιλιακών σε fitball

Μέρα 3η  Σκουώτ  Στατικές προβολές   Sumo σκουώτ   Προσαγωγοί στο μηχάνημα  

Μέρα 4η  Πιέσεις αλτήρων σε πάγκο   Κωπηλατική με μπάρα  Έλξεις στο μονόζυγο (με ή χωρίς βοήθεια ανάλογα με το επίπεδό σας)  Στροφές κορμού στην τροχαλία  

Η διατροφή

Η διατροφή σας θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε και να αντέξετε τις προπονήσεις στο γυμναστήριο, αλλά και να δώσετε τα απαραίτητα καύσιμα στους μύες σας για να δείτε αποτελέσματα. Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για να διατηρήσετε και να αυξήσετε τον μυϊκό σας ιστό, επομένως φροντίστε να καταναλώνετε μέσα στην ημέρα 1,5 γραμμάρια ανά κιλό σωματικού βάρους. 

Όλη η συνέχεια εδώ - in2life.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ