Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!Αποκάλυψη ''φωτιά'' του Reuters: Διαλύεται η Task Force μετά την άρνηση της κυβέρνησης να συνεργαστεί!

Αποκάλυψη που ενδεχομένως να φέρει εξελίξεις κάνει το πρακτορείο Reuters, καθώς, αναφέρει ότι η Task Force διαλύεται έπειτα από την άρνηση της κυβέρνησης να συνεργαστεί μαζί της.

Η Task Force (Ομάδα Δράσης) με επικεφαλής τον Χόρστ Ράιχενμπαχ είχε δημιουργηθεί με στόχο να βοηθήσει την Ελλάδα να βελτιώσει τη δημόσια διοίκηση και να αντλήσει περισσότερα κεφάλαια από την ΕΕ.

Το πρακτορείο επικαλείται αξιωματούχους με γνώση του θέματος, οι οποίοι σημειώνουν ότι η Task Force πρόκειται να διαλυθεί και να αποχωρήσει από την Ελλάδα μετά από την άρνηση της κυβέρνησης Τσίπρα να συνεργαστεί μαζί της.

Η εξέλιξη αυτή ενδέχεται να θορυβήσει ορισμένες χώρες-μέλη της ΕΕ οι οποίες είναι ήδη ενοχλημένες με την πρόθεση της Αθήνας να εγκαταλείψει κάποιες μεταρρυθμίσεις.

Επιπλέον, το ρεπορτάζ σημειώνει ότι η Ομάδα Δράσης θα αναμορφωθεί και θα χάσει το όνομά της, ενώ, οι περίπου 50 υπάλληλοί της θα μετακινηθούν σε άλλο τομέα της Κομισιόν με αποστολή να βοηθά κάθε χώρα που τη χρειάζεται και όχι μόνο την Ελλάδα.

Οπως έχει προγραμματιστεί, ο Γερμανός επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ θα αποχωρήσει τις επόμενες εβδομάδες από την Αθήνα, αναλαμβάνοντας νέο ρόλο. 

«Πρέπει οπωσδήποτε να την αποκαλούμε Task Force;» διερωτήθηκε στέλεχος με γνώση του θέματος. «Η λογική είναι ότι το μοντέλο της Task Force μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες χώρες με αντίστοιχες δυσκολίες», πρόσθεσε.

Τι είπε ο Γιούνκερ στον Τσίπρα

Μάλιστα, Ελληνας αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι ο «ο Γιούνκερ είπε στον Τσίπρα στην τελευταία συνάντησή τους ότι η αποστολή της Task Force λήγει και θα αντικατασταθεί από έναν νέο θεσμό με τον ίδιο ρόλο, αλλά για όλα τα κράτη-μέλη».

«Η ελληνική κυβέρνηση θα κρατήσει επαφή με την Task Force αλλά δεν θα συνεργαστούμε μαζί τους. Είναι πολιτικό το ζήτημα», δήλωσε άλλος Ελληνας κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ