Good News: Ένα μεγαλοπρεπές ρωσικό ιστιοφόρο έφτασε στη Πάτρα - Εικόνες από το εντυπωσιακό "Κρουζενστέρν"!

Στο παλιό βόρειο λιμάνι της Πάτρας «έδεσε» το πρωί της Δευτέρας το μεγαλοπρεπές ρωσικό εκπαιδευτικό ιστιοφόρο «Κρουζενστέρν», στο πλαίσιο της αδερφοποίησης της Πάτρας και του Καλίνινγκραντ.

 

Το ιστορικό σκάφος θα παραμείνει στην Πάτρα ως την Πέμπτη 2 Απριλίου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το επισκεφθούν καθημερινά από τις 10:00 έως τις 18:00 στον προβλήτα του Αγίου Νικολάου.

Οι εκδηλώσεις για την αδερφοποίηση των δύο λιμανιών περιλαμβάνουν την επίσημη τελετή και την υπογραφή Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης μεταξύ των λιμένων της Πάτρας και του Καλίνινγκραντ στους χώρους του Νότιου Λιμένα Πατρών.

Θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια μνημείου αφιερωμένου στην Ελληνο-Ρωσική φιλία και άλλες συμβολικές ενέργειες.

Γερμανικό σκαρί
Το τετρακάταρτο μπάρκο Κρουζενστέρν είναι «χτισμένο» το 1926 στο Γκεστενμούντε της Γερμανίας και το πρώτο του όνομα ήταν Πάντουα, προς τιμής της ιταλικής πόλης της Πάντοβας.


Με το τέλος του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου παραδόθηκε στους Σοβιετικούς ως μέρος των πολεμικών αποζημιώσεων και μετονομάστηκε σε Κρουζενστέρν προς τιμήν του Ανταμ Γιόχαν Κρουζενστέρν, ενός γερμανικής εθνικότητας εξερευνητή από την Βαλτική που υπηρέτησε στις υπηρεσίες του τότε Ρώσου Τσάρου.

Σήμερα αποτελεί το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό ιστιοφόρο του ρωσικού ναυτικού.

Πηγή: Έθνος

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ