Δείτε φωτό & πείτε πόσο έτοιμος φαίνεται ο Ted Cruz για την προεδρία των ΗΠΑ το 2016; Η κυρία του με τις κορούλες στα ροζ;

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής του Τέξας και προσωπικότητα του υπερσυντηρητικού Tea Party, Τεντ Κρουζ, επισημοποίησε την υποψηφιότητά του για το χρίσμα του κόμματός του εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2016, με ένα μήνυμα που ανήρτησε νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο Twitter.

«Είμαι υποψήφιος για την προεδρία και ελπίζω πως θα κερδίσω την υποστήριξή σας!» έγραψε ο Κρουζ στην επίσημη σελίδα του στο Twitter, ένα μάλλον ασυνήθιστο φόρουμ για την ανακοίνωση τέτοιων σχεδίων από υποψηφίους για την προεδρία.

Ο 44χρονος συντηρητικός γερουσιαστής γίνεται έτσι ο πρώτος Ρεπουμπλικανός υποψήφιος που μπαίνει στην κούρσα για το χρίσμα για τις εκλογές του 2016, καθώς ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του πριν από τον Τζεμπ Μπους, ανεπίσημο υποψήφιο για το Λευκό Οίκο, και άλλες προσωπικότητες της αμερικανικής δεξιάς.

Το μήνυμα συνοδευόταν στο Twitter από ένα βίντεο 30 δευτερολέπτων, στο οποίο ο Κρουζ καλεί τους νέους συντηρητικούς να τον στηρίξουν. Οι σύμβουλοί του είπαν στα μέσα ενημέρωσης πως ο Τεντ Κρουζ ελπίζει να συγκεντρώσει για την εκστρατεία του από 40 έως 50 εκατ. δολάρια.

Ο Κρουζ είναι ένας επίμονος επικριτής της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομάμα και των Δημοκρατικών. Πρόσφατα, είχε δηλώσει πως η δημοκρατική πρώην υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, η οποία ενδέχεται να είναι υποψήφια στις εκλογές του 2016, «ενσαρκώνει τη διαφθορά της Ουάσινγκτον».

Στα δύο χρόνια που βρίσκεται στη Γερουσία έχει δημιουργήσει τη φήμη ανυποχώρητου υπέρμαχου των συντηρητικών αρχών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ