Ποιος Κύπριος βουλευτής παραδέχεται ότι αγόραζε υπηρεσίες σεξ: ''Εσείς δεν το έχετε κάνει ποτέ;''

Την εμπειρία του ως πελάτη αγοράς υπηρεσιών σεξ κατέθεσε σε συζήτηση που διοργάνωσε το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ρίκος Μαππουρίδης, ο οποίος υπήρξε Εισαγγελέας. 

Ο κ. Μαππουρίδης, ο οποίος είναι τυφλός, είναι μέλος της Επιτροπής Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της κυπριακής Βουλής. Ο βουλευτής ζήτησε νομιμοποίηση της παροχής υπηρεσιών σεξ και παράλληλη καταπολέμηση της εμπορίας προσώπων και ποινικοποίησης της αγοράς υπηρεσιών, εάν το άτομο που παρέχει υπηρεσίες εξαναγκάζεται να το κάνει.

Ο κ. Μαππουρίδης ανέφερε πως αν όχι όλοι, οι περισσότεροι άνδρες έχουν αγοράσει υπηρεσίες σεξ. Καταθέτοντας την προσωπική του εμπειρία ως πελάτη, ανέφερε πως όποιος αγοράζει υπηρεσίες σεξ πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός και να διαπιστώνει ότι δεν αγοράζει υπηρεσίες από θύμα εμπορίας προσώπων.

Έφερε ως παράδειγμα τα καμπαρέ και τις μπιραρίες, στις οποίες εργάζονται κοπέλες, οι οποίες προσφέρουν σεξ, αφού ο πελάτης κεράσει μερικά ποτά καθ’ υπόδειξη του ιδιοκτήτη του κέντρου.

«Εύλογα», κατά τον κ. Μαππουρίδη, «θα πρέπει ο πελάτης να υποθέσει ότι δεν είναι το αποτέλεσμα της επιλογής της κοπέλας, αλλά το προϊόν της διαμεσολάβησης τρίτου προσώπου και επομένως διαπράττει αδίκημα. Είναι κλασική περίπτωση εμπορίας προσώπου και ο πελάτης εκείνη την ώρα, βάζει χειροπέδες στα χέρια του». 

O βουλευτής ανέφερε ότι πρέπει να καταστεί συνείδηση στον πελάτη ότι διαπράττει αδίκημα την ώρα που μπαίνει στη μπιραρία ή στο καμπαρέ και διεκδικεί υπηρεσίες σεξ, κερνώντας ποτά σε κοπέλες που στη πραγματικότητα είναι νερό για να κάτσει δίπλα του η κοπέλα και να ακολουθήσει η σεξουαλική συνεύρεση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ