Γιάνης Βαρουφάκης & Δανάη Στράτου ποζάρουν για το Paris Match: Την πήρε αγκαλιά & την σήκωσε ψηλά! (φωτό)

Στο εβδομαδιαίο γαλλικό περιοδικό Paris Match παραχώρησε συνέντευξη ο Έλληνας υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος φωτογραφήθηκε μάλιστα με τα της συζύγου του Δανάης Στράτου στο σπίτι τους στο κέντρο της Αθήνας, προκαλώντας ποικίλα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα σχετικά με τον... λιτό του βίο.

"Ποτέ δεν τέθηκε θέμα Grexit", λέει στη συνέντευξη που παραχώρησε υπό τον τίτλο "Γιάνης Βαρουφάκης. Πριν από τη μάχη" και η οποία θα δημοσιευτεί 18 Μαρτίου.

Αναφερθείς στο σάλο που προκλήθηκε μετά τις δηλώσεις του περί δημοψηφίσματος για το ευρώ, είπε πως ήταν το αποτέλεσμα μίας απεχθούς ενέργειας του δημοσιογράφου της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Serra και πως "είναι επιβλαβές μόνο και να το συζητάμε"

Παράλληλα, ερωτηθείς σχετικά με το πού βρίσκεται η Ελλάδα, από θέμα οικονομικής πλευράς απαντάει ότι η χώρα μας έχει χάσει την πρόσβαση στις αγορές από το 2010.

"Δυστυχώς, η Ευρώπη και η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισαν να απαντήσουν σε αυτή την πτώχευση με την χορήγηση  σημαντικού δανείου. Όμως, οι αριθμοί απέδειξαν ότι αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει. Αυτό το επαναλαμβάνω τα τελευταία πέντε χρόνια. Αυτό το "φάρμακο" δεν λύνει τίποτε από το πρόβλημα. Κοιτάξτε που ακριβώς βρισκόμαστε. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, η κρίση δεν έχει τελειώσει παρά τις τεράστιες προσπάθειες των Ελλήνων. Οι Έλληνες υποβλήθηκαν σε περιορισμούς, υπέστησαν περικοπή στις συντάξεις, τους μισθούς, τις κρατικές δαπάνες. Και ταυτόχρονα οι φόροι τους αυξήθηκαν, οι φόροι των αδυνάτων και όχι των πλουσίων", σημειώνει χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, ερωτηθείς για το αν ευσταθούν οι πληροφορίες ότι παρ'ολίγον να πιαστεί στα χέρια με κάποιους από τους συνομιλητές του στο Eurogroup, όπως τον κ. Ντάισελμπλουμ ή τον κ. Σόιμπλε, παραδέχεται ότι κάποιες φορές υπάρχουν εντάσεις στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους.

"Υπάρχουν ορισμένες φορές εντάσεις. Τα τεχνικά κλιμάκια του Eurogroup έχουν αυτό που λέω εγώ μία φυσική θεσμική αδράνεια. Δεν υπάρχει θεσμός που να του αρέσει να αλλάζει", λέει αλλά τονίζει:  "Έχω το μεγαλύτερο σεβασμό για τον κ. Σόιμπλε. Οι συζητήσεις μας ήταν πάντοτε ευχάριστες και πολιτισμένες".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ