Τέλος εποχής για την... Τρόικα - «Brussels group» θα λέγεται το νέο σχήμα διαπραγμάτευσης - Σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση

Μετά την τρόικα και τους Θεσμούς ήρθε το Brussels Group (BG), αφού όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Τετάρτης έτσι θα ονομάζεται πλέον το νέο σχήμα διαπραγμάτευσης μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των τεχνικών κλιμακίων στις Βρυξέλλες.

Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν στις 15:00 με τη συμμετοχή στελεχών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ, το ESM/EFSM και την ελληνική κυβέρνηση. 

Επίσης, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους η διαπραγμάτευση στο Brussels Group, πολιτική και τεχνική, θα γίνεται στις Βρυξέλλες, μεταξύ ομολόγων. Ωστόσο, για εξειδικευμένα ζητήματα, που πιθανόν θα ανακύπτουν σε σχέση με στοιχεία που καλείται να υποβάλλει η ελληνική πλευρά κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και προκειμένου να αρθούν αμφισβητήσεις ή ελλείψεις στοιχείων, θα δίνεται η δυνατότητα στο Brussels Group να ορίζει τεχνικούς συμβούλους που θα επισκέπτονται την Αθήνα, ούτως ώστε να γίνεται «on Site Exchange of Facts» για το συγκεκριμένο ζήτημα. 

Οι τεχνικοί σύμβουλοι του BG που πιθανόν θα επισκέπτονται την Αθήνα, θα συναντώνται με ομόβαθμούς τους.

Σημειώνεται πως αύριο Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει σε εκδήλωση του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, ενώ θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία και στη συνέχεια θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη.

Επίσης, την Παρασκευή ο κ. Τσίπρας θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου και θα συναντηθεί με τους κ.κ. Μάρτιν Σουλτς, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Μανώλη Γλέζο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ