Το sushi του λαού! Προτάσεις για οικονομικά & σούπερ υγιεινά μάκι, νιγίρι & σασίμι!

Μάκι, νιγίρι, σασίμι. Τρεις λέξεις για τις οποίες συνηθίζαμε να διαθέτουμε ένα κάθε άλλο παρά ευτελές ποσό, καθώς αποτελούσαν ένα εξαιρετικά ακριβό έδεσμα. 

Ωστόσο, στην Ελλάδα του 2014 το σούσι σταματά να αποτελεί μια αποκλειστικά πολυτελή επιλογή και μας συστήνεται ξανά, υιοθετώντας μια πιο απλή και αρκετά οικονομική μορφή.
Το σούσι, το αντιπροσωπευτικό φαγητό της γιαπωνέζικης κουζίνας συνεχίζει να αποτελεί μια ακριβή γαστρονομική επιλογή (αγγίζοντας και τα 50 ευρώ ανά άτομο), ωστόσο δεν περιορίζεται πλέον μόνο εκεί.

Ο χάρτης των γευστικών επιλογών στην Αθήνα έχει πάρει άλλες διαστάσεις και πλέον μπορούμε να απολαύσουμε σούσι και με 10 ευρώ το άτομο! Πολλά εστιατόρια έχουν καθιερώσει τη λογική του μπουφέ, όπου μπορείτε να φάτε απεριόριστες «μπουκιές» σε πολύ προσιτές τιμές. 

Το καλό σούσι είναι αυτό που εξισορροπεί ιδανικά την ξινή γεύση, την αλμυρή και τη γλυκιά. Το ψάρι πρέπει να είναι φρεσκότατο και οι αναλογίες ψαριού-ρυζιού-λαχανικών να είναι αρμονικά κατανεμημένες ώστε να μην υπερισχύει η γεύση του ρυζιού για παράδειγμα, ούτε η υπερβολική σόγια. 

Παρακάτω θα βρείτε τέσσερα μέρη sushi που πληρούν τις παραπάνω προδιαγραφές και έχουν προσιτές τιμές. 

Koi 
Βρίσκεται στην οδό Νίκης 15 στο Σύνταγμα και σχετικά πρόσφατα άνοιξε και το «αδερφάκι» του στη Βούλα, στην οδό Βασιλέως Παύλου 98. Άριστη ποιότητα, γευστικό και μπορεί κανείς να χορτάσει με 10 ευρώ! Επίσης, έχει τη νοοτροπία του «fast food», οπότε αν δεν έχετε πολύ χρόνο να κάτσετε, «τσιμπάτε» κάτι και φεύγετε. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι τα 6 τεμάχια μάκι κοστίζουν από 2,5 έως 4 ευρώ. Υπάρχουν και επιλογές combo (κάτι σαν ποικιλία σούσι) με κόστος 8,50 ευρώ τα 14 κομμάτια. 

China Town 
Κάθε Τετάρτη και Σάββατο βράδυ και κάθε Κυριακή μεσημέρι το εστιατόριο προσφέρει μπουφέ με απεριόριστη κατανάλωση και πολύ σούσι μεταξύ άλλων εδεσμάτων με 12 ευρώ το άτομο.

http://www.china-town.com.gr/index.php

Wasabi 
Ένας μοντέρνος χώρος ο οποίος ξέρει να προσφέρει προσεγμένες ανατολίτικες γεύσεις. Κάθε Τρίτη και Πέμπτη οργανώνει «sushi nights» και μπορείτε να απολαύσετε όσο σούσι θέλετε, χωρίς κανέναν περιορισμό και μέσα από 18 ποικιλίες, με 19 ευρώ το άτομο. Βρίσκεται στην οδό Μεταμορφώσεως 1 στο Χαλάνδρι.

http://www.wasabi.gr/el/ 

The sushi bar 
Το «The sushi bar» αποτελεί έναν από τους πρώτους διδάξαντες του γιαπωνέζικου αυτού εδέσματος στην Αθήνα. Το συγκεκριμένο sushi bar αξίζει να το προτιμήσετε τα σαββατοκύριακα, καθώς οργανώνει μπουφέ με απεριόριστη κατανάλωση μάκι, «all the rolls you can eat», με 22 ευρώ ανά άτομο. Το «The sushi bar» είναι αλυσίδα εστιατορίων και βρίσκονται στο Παλαιό Φάληρο, στο Παγκράτι και στο Ψυχικό.

http://thesushibar.gr/menu-sushi/ 

Yoko 
Το Yoko είναι η νέα έλευση στην Πατριάρχου Ιωακείμ 39 στο Κολωνάκι και είναι self-service. Μικρό αλλά πολύ χαριτωμένο, προσφέρει ρολάκια από 1,5 ευρώ έως 3 ευρώ τα 2 τεμάχια. Αποτελεί την ιδανική επιλογή για μια γρήγορη και γευστική επιλογή φαγητού.

http://www.yoko.gr/ 

Rumors 
Το καφέ-μπαρ της Βουλιαγμένης με την ασύγκριτη θέα (Ποσειδώνος 17) οργανώνει βραδιά σούσι κάθε Παρασκευή με την τιμή ανά άτομο να κυμαίνεται στα 20 ευρώ, αναλόγως βέβαια πόσα κομμάτια θα φάει κανείς! Συγκεκριμένα, τα 8 κομμάτια μάκι ανέρχονται στα 8 ευρώ. Συνεπώς, με 16 ευρώ μπορείτε να απολαύσετε 16 κομμάτια μάκι.

 

Sushi Do It Yourself
Τέλος, το sushi μπορείτε να το φτιάξετε και μόνοι στο σπίτι σας. Υπάρχουν αρκετά βιντεάκια στο Youtube τα οποία εξηγούν τα βήματα. Τα απαιτούμενα υλικά είναι ο φρέσκος σολωμός, το αβοκάντο, το αγγούρι, αλάτι, σόγια σος, ζάχαρη, τζίντζερ, γουασάμπι, φύκια για rolls. Τα περισσότερα ίσως τα έχετε ήδη στο σπίτι ή είναι πολύ εύκολο να τα προμηθευτείτε. Στους Αμπελοκήπους αλλά και σε άλλα σημεία της πόλης υπάρχουν καταστήματα με ασιατικά προϊόντα όπου διαθέτουν τα πιο ειδικευμένα συστατικά. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στην επιλογή του σολωμού και στη χρήση του, ίσως χρειαστεί κάποια ειδική διεργασία πριν την κατανάλωση. Με το Do it Yourself δεν εννοούμε προφανώς ότι είναι πανεύκολη διαδικασία, καθώς χρειάζεται και ο απαραίτητος εξοπλισμός. Αλλά μπορείτε να το προσπαθήσετε με όποιον εξοπλισμό διαθέτετε και να το δείτε ως μια διαφορετική απασχόληση με τους φίλους σας! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ