Ξεκινούν στις Βρυξέλλες οι τεχνικές διαβουλεύσεις Ελλάδας – θεσμών: Σύντομα και στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των Ευρωπαίων‏!

Αναγνωριστική χαρακτηρίζεται η συνάντηση που θα έχει σήμερα Τετάρτη η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα στις Βρυξέλλες με τους εκπροσώπους των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ. Οι δύο πλευρές θα συντονίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα εργαστούν τις επόμενες ημέρες και ειδικά το πως θα γίνεται η τεκμηρίωση των στοιχείων.
 

Επικεφαλής των διαπραγματεύσεων από ελληνικής πλευράς είναι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Νίκος Θεοχαράκης, ο οποίος θα πλαισιώνεται από την Έλενα Παναρίτη σύμβουλο του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. 

Στο επίκεντρο των τεχνικών διαβουλεύσεων θα βρεθούν αρχικά η εκτέλεση του προϋπολογισμού, η εξέλιξη των μακροοικονομικών μεγεθών, αλλά και οι μεσοπρόθεσμες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδος.

Αν και χθες κυβερνητικά στελέχη ξεκαθάριζαν πως δεν θα πρέπει να αναμένονται σήμερα στελέχη των θεσμών στην Αθήνα, ωστόσο δεν αποκλείεται αυτά να αρχίσουν να καταφθάνουν ήδη από αύριο Πέμπτη στην Αθήνα.
Αυτό διότι τόσο από την πλευρά του ΔΝΤ όσο και από την πλευρά της ΕΚΤ και της ΕΕ ξεκαθαρίσθηκε  πως είναι απαραίτητη η παρουσία τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με την πορεία της οικονομίας με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Άλλωστε και κυβερνητικά στελέχη ξεκαθάρισαν χθες πως εάν και εφόσον ζητηθεί από τους θεσμούς να διασταυρώσουν ή να επιβεβαιώσουν στοιχεία που θα τους δοθούν από την κυβέρνηση, τα στελέχη των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ θα είναι ευπρόσδεκτα να έλθουν στην Αθήνα για τις σχετικές τεχνικές εργασίες.

Όπως ανέφεραν θα πρόκειται για ολιγομελείς τεχνικές αποστολές που θα παραμένουν στην Αθηνά για λίγες ημέρες και η έλευση των οποίων θα προαναγγέλλεται από την κυβέρνηση. Μάλιστα, τα στελέχη αυτά δεν θα συναντούν υπουργούς ή γενικούς γραμματείς υπουργείων, αλλά αποκλειστικά υπηρεσιακά στελέχη  υπουργείων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ