Είστε έτοιμοι για το πιο αφράτο σουφλέ με τα τυράκια & τις πιπερίτσες του; Ο Βασίλης Καλλίδης κρατάει την μπαγκέτα! (Βίντεο)

Μια από τις καλύτερες συνταγές του σεφ!

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):

•    12 φέτες ψωμί για τοστ ΚΡΙΣ ΚΡΙΣ ΤΟΣΤΙΜΟ σταρένιο
•    250 γρ. γκούντα τριμμένο
•    250 γρ. γραβιέρα τριμμένη
•    10 φέτες ζαμπόν, για τοστ
•    2 πράσινες πιπεριές
•    1 λίτρο γάλα
•    6 αυγά
•    λίγο βούτυρο
•    λίγο μοσχοκάρυδο
•    αλάτι και πιπέρι

Eυχαριστούμε τον Βασίλη Καλλίδη και το alphatv.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Απλώνουμε σε ένα πυρέξ, που έχουμε βουτυρώσει, τις μισές φέτες του ψωμιού. Απλώνουμε από πάνω το ζαμπόν και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και κυβάκια πιπεριάς. Καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμί και ζαμπόν και ρίχνουμε το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και την πιπεριά. Χτυπάμε σε ένα μπολ με αυγοδάρτη τα αυγά, το γάλα, το αλατοπίπερο, το μοσχοκάρυδο και περιχύνουμε το σουφλέ. Το αφήνουμε να σταθεί για 20 λεπτά μέχρι να ρουφήξει το ψωμί το μείγμα με το γάλα και τα αυγά. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.

Who is Who

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1975 και μεγάλωσε σε μία οικογένεια που αγαπούσε το καλό φαγητό. Σπούδασε Μάγειρας στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Θεσσαλονίκης και τελείωσε τις σπουδές του στην Αγγλική & τη Γαλλική γλώσσα.

Δούλεψε σε μεγάλα ξενοδοχεία στη Σκιάθο και τη Μύκονο και, μετά τη στρατιωτική του θητεία, αποφάσισε να γυρίσει όλο τον κόσμο. Με έδρα του το Παρίσι για 4 χρόνια, ταξίδεψε σε πολλές χώρες. Πιστεύει πως τα ταξίδια είναι το καλύτερο σχολείο για να βελτιώσει την τέχνη του, αλλά και γενικότερα για τη ζωή. Λατρεύει να μαγειρεύει παραδοσιακά ελληνικά φαγητά, αλλά, ως ένας από τους πρωτοπόρους της νέας ελληνικής κουζίνας, από το 2004 και μετά, προτείνει στο κοινό του και σύγχρονες ελληνικές συνταγές.

Το 2005 ανοίγει στο Μαρούσι, μαζί με τον καλύτερό του φίλο, το εστιατόριο «Άνετον», που δέχτηκε άριστες κριτικές, έγινε θέμα στο διεθνή τύπο και 8 χρόνια μετά συνεχίζει να προτείνει στους γκουρμέ Αθηναίους νόστιμα και σύγχρονα ελληνικά πιάτα. Από το 2005 μαγειρεύει σε τηλεοπτικές εκπομπές και παρουσιάζει την επιτυχημένη μαγειρική εκπομπή “Food and the City”.

Τα 3 τελευταία χρόνια, τον παρακολουθούμε να μαγειρεύει στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη στον Alpha και παράλληλα, στο ίδιο κανάλι, παρουσιάζει την ταξιδιωτική – μαγειρική εκπομπή «Νόστιμη γη».

Έχει, επίσης παρουσιάσει την αμερικάνικη γαστρονομική εκπομπή «A slice of real Greece», που γυρίστηκε στα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας. Τέλος, έχει εκδώσει 2 βιβλία: το best seller «Η Νέα Ελληνική κουζίνα σε 88 συνταγές» & το «Άθενς Σπεσιάλ» και αρθρογραφεί σε γαστρονομικά περιοδικά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ