Ν. Παππάς σε Σόιμπλε: ''Η αποτυχία του σχεδίου ασφυξίας της Ελλάδας έχει φέρει κάποιους σε δύσκολη θέση''!

Απάντηση στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μέσω του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, στέλνει η κυβέρνηση.

Ο κ. Παππάς αναφέρει ότι «η αποτυχία του σχεδίου ασφυξίας της Ελλάδας έχει φέρει κάποιους σε δύσκολη θέση».

«Οι σημερινές δηλώσεις απευθύνονται στο εσωκομματικό του ακροατήριο. Η εμμονή και η επιμονή του σε αυτή την πολιτική και σε αυτό το ύφος είναι ασύμβατες με την πορεία προς μια ενωμένη και δημοκρατική Ευρώπη» τονίζει ο Νίκος Παππάς σχολιάζοντας τις δηλώσεις Σόιμπλε.

Αναλυτικά:

«Ο κ. Σόιμπλε είναι ο βασικός υποστηρικτής των αποτυχημένων πολιτικών σε Ελλάδα και σε Ευρώπη. Είναι σαφές ότι η αποτυχία του σχεδίου ασφυξίας της Ελλάδας έχει φέρει κάποιους σε δύσκολη θέση. Οι σημερινές του δηλώσεις είναι επίσης σαφές ότι απευθύνονται στο εσωτερικό και εσωκομματικό του του ακροατήριο. Αυτές οι δηλώσεις είναι ασύμβατες τόσο με τη θεσμική θέση που κατέχει όσο και με την προσδοκία που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη για εξεύρεση μίας νέας λύσης. Η εμμονή και η επιμονή του σε αυτή την πολιτική και σε αυτό το ύφος είναι ασύμβατες με την πορεία προς μια ενωμένη και δημοκρατική Ευρώπη».

Σημειωτέον, ότι νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας είχε αναφέρει σε δημοσιογράφους ότι «Ο κ. Βαρουφάκης ήταν ο μόνος υπουργός στο Eurogroup που θεωρούσε ότι δεν έχει χαθεί χρόνος».

Παράλληλα σημείωσε ότι η Ελλάδα θα λάβει χρήματα μόνο εάν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, έτσι όπως αυτές εκπορεύονται από το τρέχον πρόγραμμα

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ