Όταν το eirinika ανακάλυψε το 2015 τον Στέφανο Κασσελάκη & την πλατφόρμα του CVfromGreece.com - Πώς ήταν τότε

Ο Στέφανος Κασελάκης φοίτησε στο Κολέγιο Αθηνών και στη συνέχεια σπούδασε στην Phillips Academy στη Μασαχουσέτη. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πρόγραμμα Huntsman του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, όπου και πήρε πτυχίο στις Διεθνείς Σπουδές από τη Σχολή Τεχνών και Επιστημών αλλά και στα Οικονομικά από το Wharton School.

Ο Στέφανος επιλέχθηκε από το Πανεπιστήμιο ως υποφήφιος για την υποτροφία Ανδρέα Δρακόπουλου, και αργότερα επιλέχθηκε να είναι ο βασικός ομιλητής εκ μέρους των φοιτητών στον Ετήσιο Εορτασμό Υποτροφίας στη Νέα Υόρκη. Προήδρευσε επίσης σε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτροπές κατά το πρότυπο του ΟΗΕ στη χώρα, και τελικά επιλέγει να δημιουργήσει την πρώτη Novice Committee.

Επιπλέον, είχε ενεργό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία του γερουσιαστή των δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, με κύριο έργο την προετοιμασία ενόψει των ψηφοφοριών σε κάθε πολιτείας της Αϊόβα. . Μοιράστηκε αυτή την εμπειρία με την ελληνική-αμερικανική κοινότητα, γράφοντας μια σειρά από άρθρα στον National Herald, ο οποίος δημοσιεύει άρθρα του αρκετά χρόνια.

Στη μέση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του 2008, Ο Στέφανος ξεκίνησε την καριέρα του με την Goldman Sachs. Εργάστηκε στο Λονδίνο, όπου η ευχέρεια του στα γερμανικά, γαλλικά, ισπανικά και ελληνικά αποδείχθηκε ότι είναι ένα πολύτιμο εφόδιο ειδικά κατά τη διαχείριση της έκθεσης σε κίνδυνο των βασικών προϊόντων για ορισμένες από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρίες του κόσμου. Αργότερα μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου διαπραγματεύεται εμπορεύματα με αξιοσημείωτα hedge funds και εταιρείες και συνεχίζει να ηγείται της προσπάθειας της Βόρειας Αμερικής στον γεωργικό χώρο κάνοντας συχνά ταξίδια στην ενδοχώρα της Αμερικής, για να συναντηθεί με τις εταιρείες, τους εμπόρους και τους αγρότες.

Ταυτόχρονα, καθώς η οικονομική κρίση στην Ελλάδα άρχισε να μεγαλώνει επικίνδυνα, πολλοί από τους πρώην συμμαθητές του, είδαν τις προοπτικές σταδιοδρομίας τους να ελαττώνονται, και απευθύνθηκαν στον Στέφανο για βοήθεια σχετικά με τα βιογραφικά τους σημειώματα. Έτσι ο Στέφανος ξεκίνησε την CVfromGreece.com, μια ιστοσελίδα όπου οι Έλληνες μπορούν να λάβουν συμβουλές και καθοδήγηση από τους επαγγελματίες του κλάδου τους με αντάλλαγμα τη συνεισφορά σε ένα ελληνικό φιλανθρωπικό ίδρυμα είτε μέσω της δωρεάς κάποιου χρηματικού ποσού είτε χρόνου των εθελοντών.

Στο τέλος της διαδικασίας καθοδήγησης, οι εργοδότες μπορούν να έχουν πρόσβαση στα τελικά βιογραφικά σημειώματα και τις συνοδευτικές επιστολές, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες των υποψηφίων να προσληφθούν.

*Το αρθρο δημοσιεύτηκε στο eirinika.gr το Made in Greece news το 2015. Η ιστοσελιδα CVfromGreece.com δεν υπάρχει πια. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ