Ν.Παππάς: ''Όχι μονομερείς ενέργειες για το χρέος, εκτός αν αναγκαστούμε'' (βίντεο)

«Δεν θα κάνουμε μονομερείς ενέργειες για το χρέος, εκτός αν αναγκαστούμε», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σημειώνοντας ότι όταν υπάρχει κενό 4 ή 5 δισεκ. στα έσοδα είτε υπάρχει τρόικα είχε όχι, κάτι πρέπει να κάνεις. 

Επισήμανε επίσης ότι η κυβέρνηση «πήγε στις εκλογές με ένα ασφυκτικό πλαίσιο διαμορφωμένο σε σχέση με το deadline της 28ης Φεβρουαρίου».  

Διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τις συμφωνημένες υποχρεώσεις, ωστόσο δεν απέχει, όπως είπε, από τη θέση ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. «Το χρέος είναι απολύτως στο τραπέζι», ανέφερε.  

Μιλώντας στο ΜΕΓΚΑ ο υπουργός είπε ότι η κυβέρνηση καταρτίζει αυτή τη στιγμή λίστα με μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν πολύ πιο αποτελεσματικό το δημόσιο και ως προς την οργάνωσή του και ως προς την πάταξη της φοροδιαφυγής και την αποτελεσματικότητά του.  

Για το κλίμα στο Γιούρογκρουπ είπε ότι «η επιμονή των εταίρων μας σε αυτή τη στρατηγική (σ.σ. του ασφυκτικού πλαισίου ως τις 28 Φεβρουαρίου για να ανακγαστεί η κυβέρνηση να υπογράψει παράταση του προγράμματος) ήταν και ο λόγος που δεν είχαμε κάποιο αποτέλεσμα στα δύο πρώτα Eurogroup. Οι εταίροι είχαν μάλλον πειστεί από τον κ. Σόιμπλε ότι o μοναδικός δρόμος ήταν η ολοκλήρωση του προηγούμενου προγράμματος».  

«Κάποια κλιμάκια είχαν στόχο να φτάσουν την Ελλάδα σε κατάσταση ασφυξίας και τη νέα κυβέρνηση να αναγκαστεί να υπογράψει μία συμφωνία που δεν θα είχε τίποτε άλλο από την ολοκλήρωση του προηγούμενου προγράμματος»,είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ