Βάλτε γαλότσες, σκίστε τις γραβάτες, δεν με νοιάζει, αρκεί η γάτα - Α. Τσίπρας να πιάνει ποντίκια! Γράφει ο Γιώργος Κράλογλου!

Καθόλου δεν μας πειράζει. Και σύντροφοι και συντρόφισσες να λέγεστε. Και τις γραβάτες να σκίσετε. Και γαλότσες να φορέσει ο Βαρουφάκης. Και κόκκινη πλατεία να πείτε το Σύνταγμα. 

Αρκεί η γάτα να πιάνει ποντίκια... έστω και ως Αλέξης. Και τα ποντίκια της διαπλοκής βρίσκονται στο άθλιο κράτος επιχειρηματία που επεκτείνει ο Λαφαζάνης. Στο πρόγραμμα προμηθειών. Στους εξοπλισμούς. Στο κύκλωμα της υγείας. Στο φορολογικό και τελωνειακό σύστημα.  

Χτυπήστε κ. Τσίπρα την διαφθορά, τον παρασιτισμό, την κρατικοδίαιτη νοοτροπία, την διαπλοκή με τους μεσάζοντες ακόμη και στο ΕΣΠΑ, τους κομματικούς παρατρεχάμενους των υπουργών, επαναφέροντας τις υπηρεσίες των υπουργείων στον ρόλο τους με αυστηρή αξιολόγηση και επιτήρηση για να μείνετε όχι μόνο στην ελληνική αλλά και στην ευρωπαϊκή ιστορία.

Του Γιώργου Κράλογλου - Capital.gr

Χτυπήστε την φοροδιαφυγή όχι με την αποκλειστική εισπρακτική λογική των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά με κίνητρα αναπτυξιακής λογικής που θα συνετίσουν τους φοροφυγάδες και θα αυξήσουν τα θετικά αποτελέσματα περιορίζοντάς την τουλάχιστον στα ποσοστά που βρίσκεται και στον υπόλοιπο πλανήτη. 

Η φορολογική πολιτική είναι σήμερα για την οικονομία της Ελλάδας το μοναδικό αποτελεσματικό εργαλείο στην ανάπτυξη, την προσέλκυση επενδύσεων, την αύξηση των εισοδημάτων, την αύξηση της ρευστότητας την παροχή κοινωνικής πολιτικής. 

Οι επιδοτήσεις επενδύσεων, οι χρηματοδοτικές διευκολύνσεις, τα επιδοτούμενα προγράμματα και η εργασία αποδείχθηκαν φυτείες καλλιέργειας πελατειακών σχέσεων και ανακύκλωσης της διαφθοράς σε κράτος  και Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Κόψτε τους δεσμούς της συναλλαγής μέσω των αναποτελεσματικών κινήτρων των επιδοτήσεων και μετατρέψτε τους πόρους αυτούς σε ισοδύναμα φορολογικά κίνητρα αποκατάστασης της εμπιστοσύνης του φορολογούμενου προς το κράτος. 

Χτυπήστε κ. Τσίπρα την μιζέρια και την κακομοιριά των μουχλιασμένων (με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης) τριτοκοσμικών υπηρεσιών της Δημόσιας Διοίκησης με σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα έστω και κατά 50%, όπως εφαρμόζεται στην Πορτογαλία, και θα έχουμε πολλούς λόγους να σας δικαιώσουμε. 

Χτυπήστε κ. Τσίπρα την (σκόπιμη) αναξιοπιστία του κράτους προς τους πολίτες είτε στις προσφερόμενες υπηρεσίες είτε στα προσφερόμενα προϊόντα από τα κρατικά μονοπώλια και θα δείτε να αποκαθίσταται μέχρι και η φορολογική συνείδηση. 

Ο κύριος όγκος της αγανάκτησης των ιθαγενών της χώρας ως κατοίκων της αλλά και ως μελών της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας είναι ότι το κράτος και οι πολιτικοί του και δεν τον σέβονται και τον εκδικούνται. 

Στην υγεία πάνω απ΄ όλα. Στα δικαιώματά του στην εργασία με τους ελεγχόμενους κομματικά εργατοπατέρες εδώ και μισό αιώνα. 

Στα δικαιώματά του στην παιδεία μέσα από το κομματικοποιημένο σύστημα από το οποίο όσοι ξεφεύγουν τους χάνει μεν το κόμμα αλλά τους κερδίζει μέχρι και η παγκόσμια επιστήμη. 

Προλάβετε κ. Τσίπρα την αναχρονιστική σοβιετοποίηση της παιδείας που επιχειρούν να συντηρήσουν πτέρυγες του κόμματός σας.

Η οικονομία θα σας ευγνωμονεί αφού τα οικογενειακά εισοδήματα για σπουδές των παιδιών μας εκτός Ελλάδος θα επιστρέψουν στην εγχώρια αγορά. 

Σταματήστε την εντελώς βλακώδη πολιτική πόθεν έσχες, υπερφορολόγησης των μεταβιβάσεων και φορομπηχτικών αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα και θα δείτε κλάδους της παραγωγής που δεν φαντάζεστε να παίρνουν μπροστά μετά από λίγες ημέρες. 

Εφαρμόστε, κ. Τσίπρα, ορθή πολιτική διάλυσης άχρηστων Οργανισμών, υπηρεσιών και προχωρήστε σε ιδιωτικοποιήσεις που θα φέρουν λεφτά δικαιολογώντας ακόμη και πιθανά χαμηλά τιμήματα.

Να είστε βέβαιος ότι έτσι η οικονομία θα πάρει μπροστά γιατί οι ιδιωτικοποιήσεις θα φέρουν, εκ των πραγμάτων, παράλληλες επενδύσεις. Και οι παράλληλες επενδύσεις θα αναστρέψουν το σημερινό παγωμένο επενδυτικό κλίμα ενώ θα προβληματίσουν θετικά το ξένο επενδυτικό κεφάλαιο που φοβάται ότι το ελληνικό κράτος ζητάει συνεταίρους στις σπατάλες του. 

Μην μας τρομάζει η λέξη ιδιωτικοποίηση όταν η πολιτική γίνεται με σύνεση, με σοβαρότητα και πεποίθηση στο αποτέλεσμα. 

Ας μην γελιόμαστε. Η δυναμική των κομμάτων που υποτίθεται ότι είναι φορείς αυτών των λύσεων αποδείχθηκε εντελώς ανάπηρη... γιατί κυριάρχησαν (σκόπιμα βεβαίως) χαρακτηριστικά οθωμανικού παλαιοκομματισμού. 

Αφήστε τον κομμουνισμό, με σεβασμό, μόνο στα χέρια του ΚΚΕ που τον ξέρει καλύτερα από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον υπηρετεί έναν αιώνα με αποδεδειγμένη συνέπεια. 

Και εσείς (προσωπικά κ. Τσίπρα αντί του κ. Βαρουφάκη) βρείτε τα με τους δανειστές έχοντας το κεφάλι σας όσο ψηλά θέλετε με δανειακή συμφωνία διατυπωμένη έστω και στη γλώσσα που βολεύει τις εσωτερικές σας ισορροπίες... 

Βρείτε τα όμως (εσείς προσωπικά) σήμερα-αύριο γιατί υπάρχει και άλλη σοβαρή δουλειά να κάνετε αν θέλετε να βοηθήσετε τον τόπο. Εμάς δεν θα μας πειράζει το σύντροφοι και συντρόφισσες. Αρκεί η γάτα, έστω και ως Αλέξης, να πιάνει ποντίκια...

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ