Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Πελεκάδα Μεσσηνίας: Διάσημο σε μια νύχτα το χωριό του Υπ. ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου των 230 κατοίκων! (φωτό)

Η Πελεκανάδα το χωριό του Υποψήφιου ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου είναι χωριό της Μεσσηνίας, κτισμένο σε υψόμετρο 282 μέτρων, το οποίο απέχει 30 χιλιόμετρα από την πόλη της Καλαμάτας. Σε αυτό διαμένουν περίπου 230 μόνιμοι κάτοικοι και εκεί διατηρεί την εξοχική του κατοικία η οικογένεια Παυλόπουλου.

Η Πελεκανάδα πιθανολογείται ότι πήρε το όνομα της από τους πολλούς πελεκητές πέτρας, που κατοικούσαν στον οικισμό, αφού τον περασμένο αιώνα, η πέτρα ήταν το βασικό δομικό υλικό και οι μάστορες που την διαμόρφωναν για κάθε χρήση ήταν περιζήτητοι.

Βασική ασχολία των κατοίκων στην Πελεκανάδα σήμερα είναι οι αγροτικές καλλιέργειες. Στο χωριό συγκεντρώνεται μεγάλο πλήθος κατά της διάρκεια της Γιορτής του Κολοκυθιού, που πραγματοποιείται εκεί κάθε Αύγουστο και στήνεται στο προαύλιο του σχολείου.


Οι συνταγές για γλυκές και αλμυρές γεύσεις με κολοκύθα και κολοκύθια συνοδεύονται από φαγητό, κρασί και χορό και το γλέντι στην Πελεκανάδα κρατάει μέχρι το πρωί. Διοργανωτής της είναι ο Σύλλογος Γυναικών της Πελεκανάδας.

Οι γυναίκες του χωριού θέλησαν έτσι να αποκαταστήσουν τη χαμηλή εκτίμηση που έχουν οι περισσότεροι γι’ αυτό το νόστιμο και πολύ ωφέλιμο λαχανικό ενώ είναι και μια καλή ευκαιρία να δείξουν τις παραδοσιακές συνταγές τους και να τονίσουν την διατροφική του αξία.

Πηγή: greece.terrabook.com

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ