Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Όλα έτοιμα για τον νέο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας - Το φαβορί Δ. Αβραμόπουλος και η ονοματολογία της τελευταίας στιγμής!

Θέμα ωρών είναι η ανακοίνωση του προσώπου που θα προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αυτή την ώρα, ως φαβορί για να διαδεχθεί τον Κάρολο Παπούλια εμφανίζεται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, Επίτροπος της χώρας στην Κομισιόν. 

Μάλιστα, ο κ. Αβραμόπουλος βρίσκεται στην Αθήνα από χθες αναμένοντας τις σχετικές αποφάσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Συνεργάτες του πρώην υπουργού Εξωτερικών διευκρινίζουν πάντως ότι παγίως ο κ. Αβραμόπουλος βρίσκεται τα Σαββατοκύριακα στην Αθήνα. 

Αγκάθι στην επιλογή του Επιτρόπου είναι το γεγονός ότι το όνομα του κ. Αβραμόπουλου κυριάρχησε (κατόπιν ενεργειών του λένε οι διαφωνούντες με την υποψηφιότητά του στον ΣΥΡΙΖΑ) στην «άτυπη» προεκλογική περίοδο και το γεγονός ότι υπάρχουν διαφωνίες για τη διαδοχή του στην Κομισιόν. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ φαίνεται να έχει αντιρρήσεις καθώς με επίτροπο του ΣΥΡΙΖΑ αλλάζουν οι συσχετισμοί στην Επιτροπή. Σε κάθε περίπτωση ο πρόεδρος της Επιτροπής φαίνεται να έχει αποκλείσει τον Δημήτρη Παπαδημούλη, δείχνοντας να προτιμά τον Γιάννη Μηλιό. Ο κύριος όγκος των διαφωνιών όμως για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο προέρχεται από την Αριστερή Πλατφόρμα, που θέλει Πρόεδρο από την αριστερά.  

Μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται είναι η συγγραφέας Ιωάννα Καρυστιάνη, σύζυγος του σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη. Από στελέχη της αριστερής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ διακινείται επίσης το όνομα του πρώην βουλευτή και υπουργού Μανόλη Δρεττάκη.

Εναλλακτικά στο πρόσωπο του Δημήτρη Αβραμόπουλου, όσοι προκρίνουν την επιλογή της συγκατοίκησης προτείνουν τον Προκόπη Παυλόπουλο. 

Σε κάθε περίπτωση, η ανακοίνωση του προσώπου που θα προταθεί από την κυβέρνηση αναμένεται να γίνει εντός των επομένων ωρών και πάντως μέσα στο Σαββατοκύριακο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη. 

Πριν ληφθεί απόφαση, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα διαβουλευθεί με την ηγετική ομάδα της κυβέρνησης, τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, ενώ δεν αναμένεται να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ