Πρόσκληση να επισκεφθεί την Κίνα έλαβε ο Αλ.Τσίπρας από τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ

Πρόσκληση στον Έλληνα ομόλογό του, Αλέξη Τσίπρα, να επισκεφθεί την Κίνα απηύθυνε ο κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ, ο οποίος επικοινώνησε με τον κ. Τσίπρα, προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογή του.

Όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές, ο Λι Κετσιάνγκ δεσμεύτηκε στον κ. Τσίπρα ότι θα εργαστεί για την επέκταση και εμβάθυνση των ιστορικών δεσμών των δύο χωρών και του απηύθυνε πρόσκληση να επισκεφθεί τη χώρα. Συζητήθηκε μάλιστα η αποστολή κυβερνητικού κλιμακίου από την Ελλάδα στην Κίνα, με σκοπό την προετοιμασία της επίσημης επίσκεψης του έλληνα πρωθυπουργού.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την εμβάθυνση της οικονομικής, εμπορικής και πολιτιστικής συνεργασίας. Ο κινέζος πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον έλληνα ομόλογό του ότι υπάρχει ενδιαφέρον από κινεζικές επιχειρήσεις για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα, ενώ εξετάστηκε και η επέκταση των δραστηριοτήτων κινεζικών επιχειρήσεων και σε άλλους τομείς.

Τέλος, τονίστηκε, η ανάγκη αναβάθμισης των εργασιακών σχέσεων στις κινεζικές επιχειρήσεις, που είναι εγκατεστημένες στην Ελλάδα, καθώς και η συνεργασία τους με ελληνικές εταιρείες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ