Σ. Λαβρόφ: ''Θα εξετάσουμε ενδεχόμενο αίτημα βοήθειας στην Ελλάδα''

Την πρόθεση της ρωσικής κυβέρνησης να εξετάσει ενδεχόμενο αίτημα της Ελλάδας για βοήθεια εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Σεργκέι Λαβρόφ, μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά στη Μόσχα.

Από την πλευρά του ο κ Κοτζιάς εξέφρασε την ανησυχία του για την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην Ευρώπη επισημαίνοντας: «Βλέπουμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο της αποσταθεροποίησης. Η Ελλάδα θέλει να εξηγήσει στους εταίρους της ότι όλα τα προβλήματα θα πρέπει να επιλυθούν μέσω της διπλωματίας, μέσω των διαπραγματεύσεων. Διαφορετικά, θα αντιμετωπίσουμε μια ανθρωπιστική κρίση»
Παράλληλα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τη Ρωσία για τη σταθερή της θέση υπέρ της Κύπρου υπογραμμίζοντας ότι «η σχέση μας με τη Ρωσία είναι μια σχέση ειλικρινούς φιλίας».

Στην κοινή τους συνέντευξη Τύπου, οι δύο υπουργοί μεταξύ άλλων επεσήμαναν ότι μία συμφωνία για την κρίση στην Ουκρανία θα πρέπει να προσατεύει τα δικαιώματα όλων των πολιτών που ζουν στη χώρα.
Ο Λαβρόφ τόνισε ότι η Ρωσία εκτιμά την «εποικοδομητική» θέση της Ελλάδας αναφορικά με τις σχέσεις Μόσχας και ΕΕ, μετά και τις κυρώσεις στη Μόσχα για την ουκρανική κρίση.
Ο κ.Κοτζιάς εξέφρασε την ελπίδα μίας σημαντικής συμφωνίας στις συνομιλίες στο Μινσκ αργότερα σήμερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ