Κλωστήριον: Το νέο café - bar στο Μεταξουργείο που εγκαταστάθηκε στον χώρο ενός παλιού κλωστοϋφαντουργείου!

Το νέο café και bar που άνοιξε απέναντι από την Πλατεία Αυδή εγκαταστάθηκε στον χώρο ενός παλιού κλωστοϋφαντουργείου.Και από ‘κεί πήρε έμπνευση και υλικά…

 
Όταν δύο φίλοι, ο Ηλίας και ο Γιάννης, νοίκιασαν τον χώρο στον οποίο θα άνοιγαν το πρώτο τους μαγαζί, βρήκαν μέσα, τα υλικά και τα εργαλεία ενός κλωστοϋφαντουργείου το οποίο είχε πάψει να λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια. Δεν το σκέφτηκαν πολύ. Βάφτισαν το μαγαζί τους «Κλωστήριον» και έγιναν δημιουργικοί με τα αντικείμενα και τα υλικά που κανένας δεν μπήκε στον κόπο να αποσύρει από εκεί. Κράτησαν τους μοναστηριακούς πάγκους, τις παλιές καρέκλες των γραφείων, τα χαλιά, και την τεράστια πλάστιγγα η οποία ζύγισε το μαλλί.
 
Τα πολύχρωμα τόπια μαλλιού, τα οποία βρέθηκαν καλά συντηρημένα και συσκευασμένα, έγιναν το βασικό στοιχείο της διακόσμησης και των εικαστικών παρεμβάσεων στον χώρο. Και τρεις μήνες μετά, είχαν έτοιμο ένα εντελώς χειροποίητο all day café και bar, σε βιομηχανικούς τόνους, με την μπάρα – μωσαϊκό να χαρίζει το χρώμα που λείπει από τον υπόλοιπο χώρο. Το «Κλωστήριον» ανοίγει από το πρωί, ενώ, καθώς οι ώρες περνούν, ο καφές δίνει τη σκυτάλη στο αλκοόλ με τον κατάλογό των κοκτέιλ (ο οποίος έρχεται με τη μορφή ενός χρωματολογίου μαλλιού ) να περιλαμβάνει λίγες και κλασικές επιλογές αλλά και τους bartender να είναι έτοιμοι να λειτουργήσουν και off the book.
 
Όλα αυτά με τη συνοδεία funky, jazz, soul, disco και swing μουσικής την οποία, από τα μέσα έως το τέλος της εβδομάδας, επιμελούνται διαφορετικοί DJs. Κι όταν ο καιρός επιβάλει τα «τραπεζάκια έξω», η κίνηση θα μεταφερθεί και στην απέναντι όχθη της οδού Μυλλέρου, πάνω στην όμορφη Πλατεία Αυδή.
 
Κλωστήριον 
Μυλλέρου 17, Μεταξουργείο
 
Πηγή: Athinorama.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ