Δ. Παπαδημούλης: ''Θα αντικαταστήσουμε το μνημόνιο με ελληνικής κατασκευής πρόγραμμα''

Δεν χρειάζονται γελάκια, τα δύσκολα είναι μπροστά μας, είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, δήλωσε ωστόσο αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση μπορεί να τα καταφέρει.

Όπως περιέγραψε ο κ. Παπαδημούλης είπε μιλώντας στο STAR πως η χώρα διεκδικεί μια δραστική ελάφρυνση του χρέους. Εμείς ζητάμε “κούρεμα”, είπε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής, ωστόσο αν και αυτή η πρόταση μένει στο τραπέζι για την κυβέρνηση δεν φαίνεται να βρίσκει ανταπόκριση στην άλλη πλευρά, όμως βρίσκει ανταπόκριση η πρόταση για δραστική ελάφρυνση των βαρών του χρέους (επιμήκυνση, μείωση επιτοκίων κλπ).

Παράλληλα όπως είπε ο κ. Παπαδημούλης η ελληνική κυβέρνηση διεκδικεί να δεχθούν οι εταίροι την πρόταση για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και όχι προϋπολογισμούς που προβλέπουν πλεονάσματα της τάξης του 4,5%, αλλά και ρήτρα ανάπτυξης.

Θέλουμε το μνημόνιο να αντικατασταθεί με ένα πρόγραμμα ελληνικής κατασκευής, είπε ο κ. Παπαδημούλης, τονίζοντας ότι θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην πάταξη της φοροδιαφυγής, στο σπάσιμο των καρτέλ και στην φοροδιαφυγή των πλουσίων.
Παράλληλα υπογράμμισε πως ήδη η κυβέρνηση με επικεφαλής τον Γ. Δραγασάκη ετοιμάζει ένα νέο σχέδιο επενδύσεων ως απάντηση σε εκείνους που λένε πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την πλήρη κρατικοποίηση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ