Πού ψηφίζουν οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων - Ποιοι ήταν οι... «πρωινοί πρωινοί» και ποιοι δεν έχουν ακόμα εμφανιστεί;

Στα εκλογικά τμήματα, όπου είναι εγγεγραμμένοι, προσέρχονται σήμερα για να ψηφίσουν, οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων που απαρτίζουν τη Βουλή.

Πριν τις 8.30 προσήλθε να ψηφίσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, φορώντας κατακόκινη γραβάτα και συνοδευόμενος από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς απέστειλε μήνυμα νίκης για τη Νέα Δημοκρατία.

«Οι εκλογές αυτές είναι καθοριστικές για το μέλλον της χώρας και των παιδιών μας. Σήμερα θα αποφασίσουμε αν θα πάμε μπροστά με δύναμη, με ασφάλεια, με σιγουριά ή αν θα πάμε σε περιπέτειες», σχολίασε αρχικά ο κ. Σαμαράς και συνέχισε:

«Σε αυτές τις εκλογές, υπάρχει ένας πρωτόγνωρα μεγάλος αριθμός αναποφάσιστων για τη χώρα. Εκείνοι είναι που θα κρίνουν το αποτέλεσμα. Είμαι αισιόδοξος γιατί πιστεύω ότι κανείς δεν θέλει να ανακόψει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Θα νικήσουμε».

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Πρωθυπουργός μάλιστα βγαίνοντας από το παραβάν και αφού έριξε τον φάκελο στην κάλπη λησμόνησε την ταυτότητα του με αποτέλεσμα να τον φωνάξουν πίσω τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής. Και ενώ πήγε να βγει από την αίθουσα επέστρεψε για ξανά για να μιλήσει με έναν πολίτη που του έδωσε ένα χαρτάκι. Ο πρωθυπουργός τον άκουσε σκεφτικός, κοίταξε το χαρτάκι και αποχώρησε.

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στο 8ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αμπελόκηπων Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 10:30 το πρωί της Κυριακής στο 14ο Εκλογικό Διαμέρισμα, 6ου Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων, 661o  εκλογικό τμήμα. 

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, την Κυριακή 25 στις 09:30, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στη Νίσυρο, στο 138ο εκλογικό τμήμα (Παλαιά Κοινότητα Νικιών Νισύρου).

Οι επικεφαλής του συνδυασμού «Πράσινοι- Δημοκρατική Αριστερά» Φ. Κουβέλης  και Ν. Χρυσόγελος ψήφισαν στις  9:45, το πρωί της Κυριακής, στο 5ο Λύκειο Περιστερίου, Αγ. Αναστασίας και Τηλεμάχου (Λόφος Αξιωματικών).  

Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων και λίγο μετά τις 12 θα επισκεφθεί εκλογικά τμήματα της Β 'Πειραιά και στις 7 το απόγευμα θα παρακολουθήσει  μαζί με στελέχη και συνεργάτες του τα exit polls στα γραφεία του Κινήματος.

Στη Θεσσαλονίκη άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Κώστας Καραμανλής, λίγο μετά τις 07:30 το πρωί.  Ο πρώην πρωθυπουργός δεν προέβη σε δηλώσεις. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ