"Θα του σπάσω το κεφάλι" - Οι συνομιλίες της Αγγελικής με τους Πυρήνες για τη δολοφονία του Χρ. Ξηρού - "Είχε δίκιο ο Κουφοντίνας για αυτόν"

Σαφείς εντολές να “βγάλει από τη μέση” τον Χριστόδουλο Ξηρό, είχαν δώσει τα μέλη της “Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς” στην Αγγελική. 

Με την κωδική ονομασία "απόλυση" φαίνεται στις επικοινωνίες τους το σχέδιο δολοφονίας του αρχιτρομοκράτη, όπως προέκυψε από την αποκρυπτογράφηση e-mails.

Σύμφωνα με το MEGA, οι “Πυρήνες της Φωτιάς” είχαν δημιουργήσει συγκεκριμένη διαδικασία για να στέλνουν τα μηνύματά τους στην 22χρονη φοιτήτρια. Ειδικότερα, έβαζαν τα smartphones σε λειτουργία πτήσης και είχαν ανοιχτό μόνο το ίντερνετ. Στη συνέχεια έβγαζαν φωτογραφίες τα μηνύματα, τα κρυπτογραφούσαν και μετά τα έβαζαν σε κάρτες μνήμης, τις οποίες παρέδιδαν στην Αγγελική. 

Σε συνομιλίες των “Πυρήνων” με την Αγγελική φαίνεται ότι η 22χρονη αντιμετώπιζε δυσκολίες στην αποστολή που τις είχαν αναθέσει. Όπως έγραφε χαρακτηριστικά: “Εύχομαι αυτό που κάνω να το ξέρετε ότι είναι δύσκολο να ανέχομαι αυτόν. Όταν τελειώσει η ιστορία θα του σπάσω το κεφάλι. Κάνω υπομονή να γίνει το σχέδιο. Τα υπομένω όλα για σας”. 

Για να της απαντήσουν οι “Πυρήνες”: “Αυτό που κάνεις εσύ μέσα σε λίγους μήνες, άλλοι, άλλες φορές ήθελαν περισσότερο χρόνο και δεν τα κατάφερναν. Μπορείς μόνη σου να κάνεις τα πάντα. Θα μπορούσαμε να βρούμε δύο παιδιά και να τον κανονίσουμε τον σκατόψυχο και να τον πετάξουν σε ένα ρέμα. Υπομονή όμως. Μόλις τελειώσει η επιχείρηση και είμαστε ελεύθεροι θα απολυθεί”. 

Σε άλλο μήνυμα, η νεαρή κοπέλα ανέφερε: “Κάνω υπομονή για να είμαι δίπλα του και να συνεργάζομαι. Πόσο θα αντέξω;”. 
Με τα μέλη της “Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς” να της γράφουν: “Πρέπει να κάνουμε γρήγορα το σχέδιο γιατί αλλιώς μπορεί να τον πιάσουν βλάκα κι όταν τον πάνε στην Αντιτρομοκρατική θα μας “δώσει” όλους, όπως έκανε ο μαλ@κ@ς και με τη 17 νοέμβρη. Είχε δίκιο ο Κουφοντίνας”. 

Σε άλλο μήνυμα, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης γράφει μετά τις -αποτυχημένες γι' αυτούς- επιθέσεις στο Α.Τ. Ιτέας και τη ΔΟΥ Κορυδαλλού: “Είναι βλάκας, χαζός. Μια τρύπα στο νερό έκανε πάλι. Θα τον σκίσω”. 

Η αποκάλυψη για το σχέδιο δολοφονίας του Χριστόδουλου Ξηρού έγινε από τα ευρήματα στη γιάφκα της Αναβύσσου, όπου βρέθηκε μια ταμπακιέρα με κρυμμένες κωδικοποιημένες κάρτες μνήμης.

Το σχέδιο δολοφονίας θα έμπαινε σε εφαρμογή, αμέσως μετά την επιχείρηση απόδρασης των κρατούμενων τρομοκρατών μαζί με ποινικούς από τις φυλακές Κορυδαλλού και πιθανότατα η “απόλυσή” του θα γινόταν σε κάποιο κρησφύγετο ασφαλείας που είχε νοικιάσει η Αγγελική και εκεί θα κατέφευγε μαζί με τον πρώην πιστολέρο της “17Ν”.

Παράλληλα και σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ σε Ανάβυσσο και Περαχώρα Λουτρακίου εντοπίσθηκε το DNA άγνωστης γυναίκας, όπως είχε αποκαλύψει πρώτο το Newsit. Πρόκειται για μια σχετικά εύσωμη ξανθιά γυναίκα που εμφανίζεται τόσο στην Ανάβυσσο όσο και στην Περαχώρα και παραμένει ασύλληπτη και φέρεται να παίζει κεντρικό ρόλο στην ομάδα της Αγγελικής.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ