Γαλλία: Αίσιο τέλος στην ομηρία στην Colombes - Διασώθηκαν όλοι οι όμηροι

Συναγερμός έχει σημάνει στην πόλη Colombes στη Γαλλία, πολύ κοντά στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας ένοπλος λίγο μετά τις δύο (ώρα Ελλάδας) με πολλά όπλα πάνω του, εκ των οποίων ένα Καλάσνικοφ, κρατάει τουλάχιστον δύο ομήρους μέσα σε ταχυδρομείο. Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα ενώ ένα ελικόπτερο κάνει περιπολίες.

Σύμφωνα, πάντως, με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο δράστης συνελήφθη από τη γαλλική αστυνομία και οι όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι. 

Οι διαπραγματεύσεις με την αστυνομία είχαν ξεκινήσει ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες που γίνονται γνωστές δύο όμηροι έχουν απελευθερωθεί. Την ίδια ώρα, συγκεχυμένη είναι η εικόνα σχετικά με τον αριθμό των ομήρων. 

Μάλιστα όπως ανέφερε στην εφημερίδα «Liberation» αξιωματούχος της Αστυνομίας ο δράστης προέβη σε αυτή την πράξη έπειτα από ερωτική απογοήτευση. 

Γι' αυτόν τον λόγο εκτιμάται ότι η υπόθεση δε συνδέεται με τα τελευταία δρααματικά γεγονότα στη χώρα. 

Πάντως γαλλικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ίσως ο δράστης να είναι ψυχοπαθής.

Σύμφωνα με γαλλικά δίκτυα που επικαλούνται ανώνυμες πηγές, ο δράστης «τηλεφώνησε στην αστυνομία λέγοντας ασυναρτησίες», ενώ επισημαίνεται πως δεν έχουν ακουστεί πυροβολισμοί από το εσωτερικό του κτιρίου.

Στο μεταξύ, αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι είδαν τον άνδρα να μπαίνει στο ταχυδρομείο γύρω στις 12.30 (τοπική ώρα), ενώ κάποιοι από τους πελάτες κατόρθωσαν να βγουν από το χώρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Le Monde

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ