Ευάγγελος Βενιζέλος από Ηράκλειο Κρήτης: ''Το ΠΑΣΟΚ δεν είμαι εγώ, δεν είμαι κληρονόμος''!

Αίσθηση προκάλεσε η στροφή που έκανε στην προεκλογική του ομιλία, αποφεύγοντας να κάνει αναφορές στο νεοσυσταθέν Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου. 

Ταυτόχρονα, διεμήνυσε ότι θα παραμείνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όσο έχει την εντολή και εφόσον είναι αναγκαίος.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν είμαι εγώ. Εγώ δεν είμαι ούτε ιδιοκτήτης, ούτε κληρονόμος. Επιτελώ καθήκον όσο έχω την εντολή της βάσης του Κινήματος και εφόσον υπάρχει ανάγκη και όσο υπάρχει ανάγκη. Ούτε μέρα παραπάνω» είπε με νόημα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Επιπλέον δήλωσε ότι «Χρήσιμη ψήφος στην κάλπη είναι η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ. Καμία άλλη», ενώ προέβλεψε ότι το κόμμα του θα είναι «τρίτη λύση, τρίτη εντολή, τρίτος πόλος. Εγγυητής της εθνικής προοδευτικής σταθερότητας».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε στο έργο, για το οποίο αγωνίσθηκε και κατόρθωσε να υλοποιήσει το ΠΑΣΟΚ ως κυβερνητικός εταίρος την τελευταία διετία επιδεικνύοντας ιδιαίτερη μέριμνα προς τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες: η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, η ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων που έδωσε ανάσα στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, οι 100 δόσεις για τις οφειλές στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, το εγγυημένο κοινωνικό εισόδημα, που εφαρμόζεται πιλοτικά και στις 13 περιφέρειες και σε λίγο παντού σε όλους τους δήμους, τα προγράμματα για την καταπολέμηση της ανεργίας, η κοινωφελής εργασία στους δήμους, τα προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρήσεων για να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας, τα μέτρα για τους αναπήρους.

«Όλα αυτά είναι έργο ΠΑΣΟΚ με σφραγίδα ΠΑΣΟΚ. Είναι το αίμα και ο ιδρώτας των βουλευτών και των στελεχών μας» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αναφερόμενος στα αίτια που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση ο Ευάγγελος Βενιζέλος επανέλαβε εμφατικά ότι το ΠΑΣΟΚ κλήθηκε να σηκώσει στους ώμους του δυσανάλογο ιστορικό βάρος που του κληροδότησε η διακυβέρνηση της ΝΔ.

«Βρεθήκαμε το 2009–2010 αντιμέτωποι με ένα τραγικό δίλημμα. Εάν θα αφήσουμε τη χώρα να καταστραφεί ολοσχερώς, με εμάς να μένουμε αλώβητοι, πανίσχυροι κομματικά, έτοιμοι να δείξουμε με το δάχτυλο την κυβέρνηση των πραγματικών υπευθύνων που είναι η κυβέρνηση της Ν.Δ. του κ. Καραμανλή της περιόδου 2004–2009, ή εάν θα κάναμε την άλλη επιλογή, την επιλογή της ευθύνης, την επιλογή του εθνικού καθήκοντος. Εάν θα σηκώναμε βάρη δυσανάλογα, άδικα, άνισα και την κάναμε την επιλογή αυτή».

Στο τέλος της ομιλίας του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσίασε τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη στους νομούς της Κρήτης.

Στο πόντιουμ βρέθηκαν:

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ν. Ηρακλείου, Λάμπρος Αντωνόπουλος, Αντώνης Βγόντζας, Μιχαήλ Καρακατσάνης, Βασίλειος Κεγκέρογλου, Κωνσταντίνος Κρίθινος, Βασίλειος Μπιτσακάκης, Μενέλαος Μποκέας, Δικαία Παπαδογιαννάκη, Εμμανουήλ Τσατσαράκης, Ευαγγελία Χατζάκη-Μηλολιδάκη,

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ν. Λασιθίου Αναστασία Ανδρουλάκη, Γεώργιος Αντωνάκης, Βασιλική Παπαγρηγόρη,

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ν.Ρεθύμνου: Ιωσήφ Βούκαλης, Γιάννης Λίτινας, Κατερίνα Μαθιουλάκη, Νεκτάριος Μαρκάκης

Οι υποψήφιοι του ν. Χανίων Βασίλειος Καβελάκης, Γεώργιος Κοτσιφάκης, Γιάννης Κουρτάκης, Αλκίνοος Νικολαΐδης, Πέτρος Παπαδάκης, Γεώργιος Πουλάκας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ