Good News: H Business Monitor International: προβλέπει ετήσια αύξηση 5% μέχρι το 2018 για τον ελληνικό τουρισμό!

Ισχυρή ανάπτυξη που θα κυμανθεί γύρω στο 5% προβλέπει η εταιρία μακροοικονομικών αναλύσεων του ομίλου Fitch, Βusiness Monitor International, για τις τουριστικές αφίξεις στην Ελλάδα από το 2015 έως το 2018, σε ετήσια βάση, μετά την αποκατάσταση συνθηκών πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας στο εσωτερικό της χώρας.

Σύμφωνα με την έκθεση «Ελληνικός Τουρισμός, Α’ τρίμηνο του 2015» που συνέταξαν οι ειδικοί της BMI, μέχρι το 2018 οι αφίξεις θα ξεπεράσουν τα επίπεδα προ κρίσης, αγγίζοντας τα 20 εκατ. (προφανώς, η έκθεση γράφηκε πριν οι αναλυτές ενημερωθούν για τις εφετινές επιδόσεις). Την τάση αυτή, όπως σημειώνει, θα επιτείνει το σχετικά χαμηλό κόστος διακοπών στην Ελλάδα καθώς η εθνική της οικονομία παραμένει αδύναμη, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των τουριστικών επενδύσεων, με τις τιμές για αγορά γης και το κόστος εργασίας να παραμένουν σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.

Οι τουριστικές αφίξεις της περιόδου αυτής αναμένεται να αυξηθούν σε συνθήκες υγείας, λόγω των χαμηλών τιμών και του ήδη καθιερωμένου τουριστικού προϊόντος της χώρας.

Την ίδια ώρα, η BMI εκτιμά ότι οι χαμηλές τιμές καθιστούν τις επενδύσεις στη βιομηχανία λιγότερο ελκυστικές μεσοπρόθεσμα και αν οι ξενοδόχοι ανεβάσουν τις τιμές το 2015, θα συντελέσουν στην  περαιτέρω συμπίεση της κερδοφορίας για τους ξένους επενδυτές.

Για τις απώλειες από τη ρωσική αγορά, η έρευνα αναφέρει ότι η τάση αυτή ενδέχεται να συνεχιστεί αναλόγως των πολιτικών εξελίξεων, ωστόσο προβλέπει ότι θα σημειωθεί ήπια ανάκαμψη στις ρωσικές αφίξεις από φέτος και ύστερα, παρότι ακόμη και μέχρι το 2018 οι ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα θα συνεχίσουν να υπολείπονται όσων καταγράφηκαν στη χώρα μας το 2013.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ