Απότακτος αστυνομικός ΕΚΑΜίτης ο ένας συνεργάτης του Ξηρού - Αλβανός ο ''Θεοχάρης'' που νοίκιαζε τις γιάφκες - Στο εφετείο και οι δύο!

Το κατώφλι του Εφετείου πέρασαν πριν από λίγη ώρα οι δύο συνεργάτες του Χριστόδουλου Ξηρού οι οποίοι εντοπίστηκαν από τους άντρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και συνελήφθησαν.

 

Οι δύο συλληφθέντες θα απολογηθούν για τις κατηγορίες της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, κατασκευής, προμήθειας και κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών, παράνομης κατοχής πολεμικών τυφεκίων, πιστολιών, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, εκρηκτικών μηχανισμών και άλλων ειδών πολεμικού υλικού, πλαστογραφίας, άλλων εγκληματικών πράξεων και υπόθαλψης εγκληματία.

Αποτυπώματά τους και γενετικό υλικό έχουν βρεθεί σε οπλισμό στα κρησφύγετα του Ξηρού τόσο στην Ανάβυσσο, όσο και στην Περαχώρα στο Λουτράκι.

Συγκεκριμένα τα ξημερώματα της Τετάρτης η Αντιτρομοκρατική προχώρησε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε δύο διαδοχικές επιχειρήσεις με αποτέλεσμα τη σύλληψη δύο ατόμων στην Καλαμάτα. Ο ένας είναι Έλληνας, γνωστός από τον Αντιεξουσιαστικό χώρο, για τον οποίο οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν πως ανήκει στους νέους συνεργάτες του Ξηρού, στη νέα ομάδα που προσπάθησε να δημιουργήσει το αρχιτρομοκράτης.

Ο δεύτερος είναι Αλβανός υπήκοος, αυτός που φέρεται να εμφανιζόταν στον ιδιοκτήτη της μονοκατοικίας της Αναβύσσου αλλά και στους περίοικους ως υπαξιωματικός του πολεμικού ναυτικού με το όνομα Θεοχάρης, ο ίδιος δηλαδή που αρχικώς νοίκιασε το σπίτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο συλληφθέντες ανήκουν στην στενή επιχειρησιακή ομάδα Ξηρού και εξετάζεται η εμπλοκή τους σε διάφορες αξιόποινες πράξεις. Ήδη εναντίον τους έχει σχηματιστεί δικογραφία και μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα προκειμένου να απολογηθούν για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Στα ΕΚΑΜ υπηρετούσε στο παρελθόν ο 54χρονος ΧΠ, ο οποίος είναι ο ένας από τους δύο συνεργούς του Χριστόδουλου Ξηρού που συνελήφθησαν στην Καλαμάτα.

Ο Π. είχε υπηρετήσει και στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής. Είχε απασχολήσει το Σώμα για παραβατικές συμπεριφορές μέχρι που το 2002 αποτάχθηκε κατηγορούμενος για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στη Λακωνία.

Έκτοτε ασχολήθηκε με τις αλυκές της Μάνης και συγκεκριμένα με την παραγωγή αλατιού στα άγρια βράχια της περιοχής.

Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι είχε νοικιάσει την αλυκή της εκκλησίας του χωριού των Θαλαμών. Ο Π. είχε γίνει ακόμα και θέμα σε εφημερίδα της Αθήνας ως «ο πρώην Εκαμίτης που έγινε παραγωγός αλατιού».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ