Golden Cristiano! Για τρίτη χρονιά στην καριέρα του ο Πορτογάλος σταρ κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα κερδίζοντας Μέσι & Νόιερ!

«Ποτέ δεν πίστευα ότι θα πάω με το τρόπαιο πίσω στο σπίτι μου τρεις φορές. Θέλω να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες όλων των εποχών» τόνισε ο Κριστιάνο Ρονάλντο και αποθεώθηκε για την τεράστια του νίκη! Ο Πορτογάλος κέρδισε την 3η Χρυσή Μπάλα, δεύτερη διαδοχική χρονιά νικητής και ο Πλανήτης υποκλίθηκε στο μεγαλείο του! Για πολλούς ο Νόιερ ήταν το φαβορί, ωστόσο οι εκπληκτικές εμφανίσεις του Κριστιάνο και το Τσάμπιονς Λιγκ τον έφεραν στην κορυφή!

Ο Πορτογάλος απέσπασε ποσοστό 37.66%, αφήνοντας στη 2η θέση τον Λίονελ Μέσι, ο οποίος ήταν και το μεγάλο αουτσάιντερ (15.76%). Ο Γερμανός γκολκίπερ υποχώρησε στην 3η θέση με ποσοστό 15.72%.

Ο Κριστιάνο πέτυχε 56 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τη Ρεάλ το 2014, περισσότερα από οποιοδήποτε παίκτη από τα 5 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Ακολουθεί τον Μέσι, ενώ μπήκε σε ένα κλειστό κλαμπ, αυτών που έχουν τρεις και πλέον! Ο Μέσι με 4 κατακτήσεις και ακολουθούν οι Κρόιφ, Πλατινί, Φαν Μπάστεν! O Κριστιάνο έκανε... χατ τρικ, ενώ συμπεριλήφθηκε και στην καλύτερη ενδεκάδα της σεζόν! Αυτή απαρτίζεται από τους: Νόιερ, Λαμ, Ράμος, Λουίς, Σίλβα, Ντι Μαρία, Ινιέστα, Κρόος, Μέσι, Ρονάλντο, Ρόμπεν!

Ο Αντσελότι κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ, ο Σιμεόνε... τρέλανε την Ευρώπη με την Ατλέτικο, αλλά ο Γιόακιμ Λεβ ήταν ο προπονητής της χρονιάς με την απίστευτη Γερμανία στα γήπεδα της Βραζιλίας «Αυτό ήταν το κερασάκι στην τούρτα» σχολίασε ο Γερμανός, ο οποίος και συγκέντρωσε το 36.23% των ψήφων. 

Μπορεί ο Χάμες να μην ήταν στην κορυφαία ενδεκάδα, αλλά πέτυχε το καλύτερο γκολ της χρονιάς, αφήνοντας τον Φαν Πέρσι στην 3η θέση! Η Μάρτα δεν είναι η καλύτερη παίκτρια της σεζόν, αφού στην κορυφή βρίσκεται πλέον η Ναντίν Κέσλερ!

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ