Σ.Αραβία: Ξεκίνησε το μαστίγωμα του μπλόγκερ που έθιξε το Ισλάμ - Θα μαστιγώνεται 50 φορές για 20 εβδομάδες

Σαουδάραβας μπλόγκερ αμφισβήτησε την εξουσία της χώρας του μέσα από τον διαδικτυακό ιστότοπο «Φιλελεύθερο Σαουδαραβικό Δίκτυο» που έχει ιδρύσει ο ίδιος και τιμωρήθηκε με τον πιο σκληρό τρόπο.

Για είκοσι εβδομάδες θα μαστιγώνεται 50 φορές! Το μαστίγωμα του Μπαντάουι, πατέρα τριών παιδιών, ξεκίνησε την Παρασκευή μπροστά από το τέμενος αλ Τζαφάλι στη Τζέντα, όπου και δέχτηκε τα 50 πρώτα μαστιγώματα και θα συνεχιστεί για 19 εβδομάδες ακόμα. 

Την Πέμπτη, οι ΗΠΑ έκαναν έκκληση προς τη Σαουδική Αραβία να αναιρέσει την ποινή των 1.000 μαστιγώσεων που επιβλήθηκε στον Σαουδάραβα ακτιβιστή και υπέρμαχο της δημοσιογραφίας των πολιτών μαζί με δεκαετή ποινή κάθειρξης.

Μάλιστα η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Πσάκι, απηύθυνε έκκληση προς τις «σαουδαραβικές αρχές να ακυρώσουν την βάρβαρη τιμωρία» και να επανεξετάσουν την υπόθεση.

Η σύζυγος του Μπαντάουι, η Ενσάφ Χαϊντάρ, διέφυγε στον Καναδά με τα τρία παιδιά τους και ενημερώνει την διεθνή οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters Without Borders) σχετικά με την πορεία του αίτηματός του.

«Παρότι η Σαουδική Αραβία καταδίκασε την άνανδρη επίθεση εναντίον της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, τώρα ετοιμάζεται να επιβάλει την πιο βάρβαρη τιμωρία σε έναν πολίτη, ο οποίος μόλις άσκησε το δικαίωμα της έκφρασης και το δικαίωμα της πληροφόρησης, το ίδιο που στοίχισε τη ζωή στους Γάλλους δημοσιογράφους», δήλωσε η διευθύντρια της οργάνωσης Λουσί Μοριγιόν. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ