Απίστευτη συγκίνηση με το ξέσπασμα σε κλάματα του γιατρού του Charlie Hebdo: «Δεν πρόλαβα να τους σώσω» (βίντεο)

Συγκλονίζει η μαρτυρία του Πατρίκ Πελού, ο οποίος έφτασε στα γραφεία του Charlie Hebdo ελάχιστα λεπτά μετά τη δολοφονική επίθεση των δύο φανατικών ισλαμιστών αφού δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Ζαν-Λικ, γραφίστα της εφημερίδας.

Ο Πελού είναι γιατρός στο επάγγελμα όμως διατηρούσε πολλά χρόνια μόνιμη στήλη στην εφημερίδα. Κατά τύχη όπως ομολόγησε ο ίδιος δεν βρισκόταν στη σύσκεψη αφού εκείνη την ώρα έπρεπε να βρεθεί σε μια σημαντική σύσκεψη,  σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων, για να συζητήσει τα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν για να βελτιωθεί η συνεργασία μεταξύ των γιατρών, της πυροσβεστικής υπηρεσίας και των τραυματιοφορέων.

«Όταν άκουσα τον Ζαν-Λικ να μου λέει στο τηλέφωνο "έλα γρήγορα, μας πυροβολούν" νόμιζα ότι μου έκανε φάρσα. Όμως τελικά δεν ήταν έτσι. Μαζί μου ήρθε και ένας αξιωματικός της Πυροσβεστικής, ο οποίος μάλιστα ήταν αυτός που συντόνισε όλες τις προσπάθειες. Μόλις μπήκα μέσα στα γραφεία αντίκρισα τη φρίκη. Δεν μπορούσα να σώσω τους φίλους μου. Δεν μπορούσα να σώσω κανέναν» και ξέσπασε σε λυγμούς.

Ο Πελού τόνισε επίσης ότι κάποια από τα θύματα είχαν πυροβοληθεί στο κεφάλι  ενώ επικοινώνησε αμέσως με τον Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έφτασε γρήγορα στον τόπο του δυστυχήματος.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ