Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

"Στον παράδεισο με καλάσνικοφ: Έτοιμοι ακόμα και να δολοφονήσουν μαζικά για να τον αποκτήσουν - Ας μην τους φοβηθούμε..." Γράφει ο Ανδρέας Πετρουλάκης

Tο άρθρο του Ανδρέα Πετρουλάκη, "Καλάσνικοφ απέναντι σε πενάκια",  δημοσιεύθηκε στο protagon.gr

Όσο και αν φαίνεται παράξενο, οι σκιτσογράφοι και οι τζιχαντιστές έχουν μία σημαντική ομοιότητα. Κινούνται και οι δύο σε έναν κόσμο φαντασιακό. Η επίσης σημαντική διαφορά τους είναι ότι ο φαντασιακός κόσμος των σκιτσογράφων είναι προϊόν της ανθρώπινης διανόησης και έχει μόνιμη κοσμική αναφορά ενώ ο κόσμος των φανατικών ισλαμιστών είναι ένας εξωκόσμιος φαντασιακός Παράδεισος, στον οποίο και μόνο απολογούνται. Οι δύο αυτοί κόσμοι μπορούν να συνομιλήσουν όσο μπορεί να επικοινωνήσει ένα πενάκι με ένα καλάσνικοφ. Το σκίτσο είναι το άτακτο παιδί του διαφωτισμού, ενώ ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός είναι το χαϊδεμένο παιδί του σκοταδισμού.

Είναι τόσο μάταιο να προσπαθήσει κανείς να συνεννοηθεί με τους φανατικούς χρήσιμους ηλίθιους όσο είναι να βρεί κοινή γλώσσα με εξωγήινους. Γιατί αυτό είναι στην ουσία. Επικίνδυνοι εξωγήινοι που από μικρή ηλικία διδάσκονται να οραματίζονται και ορίζονται από μια άλλη, παραδείσια ζωή και να κινούνται έξω από τον πολιτισμό των ανθρώπων και τις βασικές αξίες του Ουμανισμού γιατί είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να την αποκτήσουν. Ακόμα και να δολοφονήσουν. Ακόμα και να δολοφονήσουν μαζικά. Δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε με αυτούς αλλά πρέπει να αμυνθούμε. Και κυρίως να μην τους φοβηθούμε. Οι Γάλλοι σκιτσογράφοι που χάθηκαν χτες δεν τους είχαν φοβηθεί. Οι σκιτσογράφοι σε όλη την Ευρώπη έχουν πλημμυρίσει σήμερα τον Τύπο και το διαδίκτυο με τολμηρά σκίτσα, απαντήσεις στον φόβο.

Επίσης είναι κρίσιμο να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και τη διακριτική μας ικανότητα. Τα θύματα των ισλαμοφασιστών είναι ήρωες της Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού και δεν πρέπει να τα χαρίσουμε στους ακροδεξιούς της χώρας μας και της Ευρώπης. Πρέπει να έχουμε πάντα κατά νου ότι δεν μιλούμε για τους Μουσουλμανικούς λαούς αλλά για μία φανατική ισλαμική μειοψηφία με πρώτα θύματα και στόχους τους μετριοπαθείς Μουσουλμάνους. Οι συνάδελφοι που δολοφονήθηκαν χτες αυτό το γνώριζαν πολύ καλά. Στο στόχαστρό τους είχαν πάντα τους φανατικούς θρησκόληπτους όλων των θρησκειών και όχι λαούς ή θρησκείες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ