Το προφίλ του Νο. 1 καταζητούμενου για Charlie: Τζιχαντιστής, σε άμεση σχέση με τον Osama Bin Laden - Είχε φυλακιστεί για τρομοκρατία!

Ο Cherif Kouachi, 32 ετών που καταζητείται μαζί με τον αδερφό του Said, 34 ετών για το μακελειό στο Charlie Hebdo είναι γνωστός στους κύκλους της αντιτρομοκρατικής της Γαλλίας αφού είχε καταδικαστεί το 2008 για τη συμμετοχή του στη δημιουργία ομάδας Γάλλων ''μαχητών'' , που πήγαν στο Ιράκ.

Ο Cherif γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1982 στο 10ο Διαμέρισμα του Παρισιού, έχει γαλλική υπηκοότητα και το μουσουλμανικό παρατσούκλι του είναι Abou Issen. Τελεί υπό την καθοδήγηση και τις εντολές του Farid Benyettou, μιας υποομάδας της οποίας ηγείτο εκείνη την εποχή ο Abou Moussab Al Zarkaoui, υπαρχηγός του Bin Laden.

Ο καταζητούμενος για το μακελειό το Charlie Hebdo, συνελήφθει το 2008 καθώς ετοιμάζονταν να πάρει την πτήση για τη Συρία με τελικό προορισμό το Ιράκ, καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλάκισης και βγήκε στους 18 μήνες με αναστολή.

Το 2010, το όνομα του ακούστηκε πάλι στην επιχείρηση Τζιχαντιστών για την απόδραση από τη φυλακή του Belkacem που είχε καταδικαστεί για τρομοκρατική επίθεση στο Μουσείο Orsay του Παρισιού το 1995 με 30 τραυματίες.

Στη φωτογραφία που δόθηκε από τη Γαλλική Αστυνομία, το οβάλ κεφάλι του είναι ξυρισμένο και σημειώνεται ότι είναι οπλισμένος και πολύ επικίνδυνος όπως και ο αδερφός του, Said.

Πηγή: liberation.fr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ