1 λεπτού σιγή στις 12 σε όλη τη Γαλλία για τα 12 θύματα - Στο ''κόκκινο'' ο συναγερμός για τρομοκρατικές επιθέσεις σε όλη την Ευρώπη!

Από χθες το σύνθημα "Je Suis Charlie" κατακλύζει το διαδίκτυο με μηνύματα συμπαράστασης στην ελευθερία του Τύπου ενώ χιλιάδες Γάλλοι πολίτες πραγματοποιούν συγκεντρώσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας. 

Το μεσημέρι στις 12 θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη Γαλλία στη μνήμη των θυμάτων, ενώ θα χτυπήσουν οι καμπάνες της Παναγίας των Παρισίων και οι σημαίες στα δημόσια κτίρια θα κυματίζουν μεσίστιες για 3 ημέρες.

Η σημερινή μέρα είναι εθνικού πένθους για τη Γαλλία, με τον Γάλλο Πρόεδρο, Francois Hollande να επαναλαμβάνει την έκκλησή του για ενότητα στη χώρα.

Οι σημαίες στα δημόσια κτίρια θα κυματίζουν μεσίστιες για ένα διάστημα 3 ημερών, όπως ανακοίνωσε χθες ο Ολάντ.

Ήδη σε Ιταλία, Βέλγιο, Ισπανία και Βρετανία συνεδρίασαν εκτάκτως όλες οι αντιτρομοκρατικές επιτροπές ενώ οι κυβερνήσεις σε Ρώμη και Μαδρίτη ανέβασαν ήδη στο μέγιστο επίπεδο τον συναγερμό κατά ενδεχόμενης τρομοκρατικής επίθεσης.

Παρόλα αυτά οι Γάλλοι δεν δείχνουν να τρομοκρατούνται από ό,τι συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης στο Παρίσι καθώς κατά χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους το βράδυ της ίδιας ημέρας (15.000 άνθρωποι στο Παρίσι, 10.000 στη Λιόν, 10.000 στην Τουλούζη και 5.000 στη Μπορντό) προκειμένου να φωνάξουν Je suis Charlie (είμαστε όλοι Charlie). 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ