Let's go! 7 στόχοι για υγεία & ευεξία μέσα στο 2015: Βάλτε τους τώρα!

Συνήθως τα resolutions για τη νέα χρόνια περιλαμβάνουν κατά κύριο λόγο τις λέξεις «χρήματα», «καριέρα» και «υγεία». 

Αυτή τη φορά θα βάλουμε στην άκρη τα δύο πρώτα και θα επικεντρωθούμε στο τρίτο και… καλύτερο, βάζοντας επτά στόχους για να μας βρει το 2014 σωματικά και ψυχικά υγιείς. 

Αδυνατίστε 
Το γεγονός και μόνο ότι ο συγκεκριμένος στόχος εμφανίζεται σε κάθε ετήσια «λίστα» πρωτοχρονιάς αποδεικνύει και το πόσο δύσκολο είναι να εφαρμοστεί. Όμως όπως και να έχει, δε θα πρέπει να απογοητεύεστε κάθε φορά που τα αποτελέσματα δεν εμφανίζονται άμεσα και να καταφεύγετε σε ακραίες λύσεις. Είναι γνωστό ότι οι δίαιτες – αστραπή συνήθως έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα και μόνο μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε τον στόχο σας. Δοκιμάστε να καταγράφετε τι τρώτε σε ένα διατροφικό ημερολόγιο, ζητείστε την υποστήριξη των κοντινών σας ανθρώπων και μη διστάσετε να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό αν δείτε ότι δεν μπορείτε μόνοι σας να πετύχετε τον στόχο. 

(επαν) Ενωθείτε με αγαπημένα άτομα
 Έχετε χαθεί με παλιούς φίλους/συγγενείς/ αγαπημένα πρόσωπα; Καλό θα ήταν το νέο έτος να κάνετε προσπάθειες επανασύνδεσης, αφού κάτι τέτοιο θα ωφελήσει και την υγεία σας. Έρευνες έχουν δείξει ότι άτομα με δυνατούς κοινωνικούς δεσμούς έχουν μεγαλύτερο μέσο όρο ζωής από εκείνα τα οποία απομονώνονται. Συγκεκριμένα, η έλλειψη κοινωνικών δεσμών, μπορεί να βλάψει την υγεία το ίδιο με το αλκοόλ ή το κάπνισμα, σύμφωνα με αυτήν εδώ τη δημοσίευση στην επιστημονική εφημερίδα PLoS Medicine. 

Κόψτε το κάπνισμα 
Νοιώθετε ότι έχετε αποτύχει δεκάδες φορές στο να το κάνετε; Μιλήστε με κάποιον πρώην καπνιστή και θα δείτε ότι οι πολλές προσπάθειες είναι συνήθως ο δρόμος προς την επιτυχία. Πειραματιστείτε με διάφορες μεθόδους για να δείτε ποια δουλεύει καλύτερα για εσάς και – στην χειρότερη – σκεφτείτε το πόσα χρήματα θα γλιτώσετε. 

Κάντε οικονομία 
Γλιτώστε χρήματα, κάνοντας παράλληλα σωστές επιλογές για την υγεία σας. Περπατήστε ή πηγαίνετε με το ποδήλατο στη δουλειά (αυτό σημαίνει πιο γερή καρδιά για εσάς και λιγότερη μόλυνση για το περιβάλλον), περιορίστε τις ανθυγιεινές και χωρίς λόγο αγορές στο σούπερ μάρκετ και φτιάξτε το προσωπικό σας γυμναστήριο στο σπίτι γλιτώνοντας τη συνδρομή ενός health club.
 
Μειώστε το στρες 
Λίγη πίεση μια στο τόσο δεν σας κάνει κακό, για την ακρίβεια μικρές δόσεις στρες μπορούν να βελτιώσουν την παραγωγή έργου στον οργανισμό, όμως αν το στρες είναι χρόνιο τότε… έχετε πρόβλημα. Το χρόνιο στρες συνδέεται με κακή ποιότητα ύπνου, κατάθλιψη, παχυσαρκία και μια σειρά καρδιακών παθήσεων. Οι υπερβολικές ώρες δουλειάς, ο λίγος ύπνος, η έλλειψη άσκησης και η κακή διατροφή συμβάλλουν στην αύξηση του στρες. Δοκιμάστε λοιπόν από το νέο έτος να «διορθώσετε» κάποια από τα παραπάνω, ώστε να βελτιώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο την ποιότητα ζωής σας. 

Και το αλκοόλ 
Μπορεί να έχουν ειπωθεί – και γραφτεί – πολλά για τα οφέλη που έχει στην υγεία η μετριασμένη κατανάλωση αλκοόλ, δυστυχώς όμως κανείς δεν παραμένει σε αυτήν. Τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότερος κόσμος καταναλώνει υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ, αυξάνοντας τον κίνδυνο της εμφάνισης κατάθλιψης, της απώλειας μνήμης, ακόμα και των επιληπτικών κρίσεων. Για να μην αναφερθούμε στις χρόνιες ηπατικές και καρδιακές συνέπειες που συνδέονται με αυτό. Η λύση; Καταναλώστε αλκοόλ, αλλά με μέτρο. 

Όλη η συνέχεια εδώ - in2life.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ