Αντώνης Σαμαράς: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα να πτωχεύσει τη χώρα»

Μετά και τις δηλώσεις ότι αν χρειαστεί μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα διακόψει την πληρωμή των τόκων και των χρεολυσίων των δανείων.

Σφοδρά πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε την Τετάρτη ο Αντώνης Σαμαράς εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για κρυφή δεσμευτική απόφαση του συνεδρίου της για πτώχευση της χώρας, μετά και τις δηλώσεις στελεχών του ότι αν χρειαστεί μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα διακόψει την πληρωμή των τόκων και των χρεολυσίων των δανείων.

Για πανικό του πρωθυπουργού κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Σαμαρά, αναφέροντας μάλιστα «ότι όλοι γνωρίζουν ποιες είναι οι θέσεις» του κόμματος.

Ειδικότερα, όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα να πτωχεύσει τη χώρα, το οποίο μέχρι χθες βράδυ έκρυβε πολύ καλά ο κ. Τσίπρας. Τη δεσμευτική για όλους τους απόφαση του συνεδρίου του δηλαδή, να μην πληρώσει τόκους και χρεολυσία». «Δηλαδή επίσημη στάση πληρωμών και χρεοκοπία. Είναι το πιο επίσημο πρόγραμμα φτώχειας που παρακολουθεί ποτέ προεκλογικά ο ελληνικός λαός, είναι απίστευτο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς. 

«Από τη θέση μου κάνω τα πάντα, ώστε όσα δύσκολα περάσαμε να τα αφήσουμε πίσω οριστικά! Και από εδώ και στο εξής να έχουμε μόνο "μπροστά"» ανέφερε στο μεταξύ ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του για την Πρωτοχρονιά του 2015.

Σημειώνεται ότι ο συνεργάτης του Παναγιώτη Λαφαζάνη Γιάννης Τόλιος δήλωσε αργά την Τρίτη το βράδυ στο κανάλι Action24, ότι εάν δεν επιτευχθεί στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, ο ΣΥΡΙΖΑ θα μελετήσει τόσο τη λύση της στάσης πληρωμών, όσο και του Δημοψηφίσματος. «Εμείς σαν ΣΥΡΙΖΑ δεν θυσιάζουμε τον ελληνικό λαό για χάρη της ευρωζώνης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς μάλιστα για τις απόψεις συναδέλφων του στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο κ. Σταθάκης, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν τίθεται θέμα μονομερών κινήσεων εκ μέρους μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τόλιος είπε ότι εκφράζουν «προσωπικές απόψεις» επικαλούμενος αποφάσεις του συνεδρίου του κόμματος. 

Επίσης, το πρωί, ο Γιάννης Μηλιός, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε: «Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν αποφασίσει ότι θα πληρώσουν και ότι θα συνεχίσει το πρόγραμμα όπως έχει. Εμείς λέμε ότι μπορεί και να μην πληρώσουμε, διότι θα διαπραγματευτούμε. Θα πούμε ότι αυτό το πρόγραμμα δεν είναι βιώσιμο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα σύστημα ενοποιημένο. Κανείς δεν έχει συμφέρον να δημιουργήσει κρίση».

«Ο κ. Τόλιος χθες (Τρίτη), και ο κ. Μηλιός σήμερα, αποκάλυψαν αυτό που έκρυβαν μέχρι τώρα, που αποτελεί και δεσμευτική απόφαση του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δηλαδή, θα διακόψουν την πληρωμή των τόκων και των χρεολυσίων των δανείων» σημείωσε από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης.

«Μετά τους κ. Τόλιο και Μηλιό που αποκάλυψαν ότι τους δεσμεύει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που προβλέπει τη διακοπή τόκων και χρεολυσίων των δανείων της χώρας, ο κ. Μπαλάφας δήλωσε ότι θα αποπληρώσουν επιλεκτικά το χρέος σε κάποιες χώρες και δεν θα πληρώσουν την Ιταλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία! Ο ΣΥΡΙΖΑ ομολογεί ότι θα οδηγήσουν τη χώρα σε χρεοκοπία και έξοδο από την Ευρωζώνη, καθώς και στη διακοπή κάθε διπλωματικής ή οικονομικής σχέσης με τις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης!» αναφέρει από την πλευρά της ΝΔ σε ανακοίνωσή της. 

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/272281/samaras-gia-diloseis-st…;
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ