Ιστορική απόφαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Επίσημη αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους με 489 ψήφους υπέρ έναντι 88 κατά!

«Καταρχήν» την υποστήριξή του στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους εξέφρασε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, χωρίς ωστόσο να ζητήσει από τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κάνουν το ίδιο, όπως επιθυμούν πολλές πολιτικές ομάδες.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «υποστηρίζει καταρχήν την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους και μια λύση που θα βασίζεται σε δύο κράτη», όμως αυτό «θα πρέπει να συμβαδίζει με την ειρηνευτική διαδικασία, η οποία πρέπει να ξεκινήσει» εκ νέου, σύμφωνα με την απόφαση που υιοθετήθηκε με 489 ψήφους υπέρ έναντι 88 κατά από τους ευρωβουλευτές.

Η απόφαση αυτή, που δεν είναι δεσμευτική, συντάχθηκε από πέντε πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έπειτα από δύσκολες διαπραγματεύσεις.

Η απόφαση υιοθετήθηκε με 489 ψήφους υπέρ, έναντι 88 κατά από τους ευρωβουλευτές

Οι Σοσιαλιστές, οι Πράσινοι και η άκρα αριστερά επιθυμούσαν να ζητηθεί από τα κράτη-μέλη της ΕΕ να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος, όμως το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, η μεγαλύτερη πολιτική ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο, τάχθηκε υπέρ της σύνδεσης της προοπτικής αυτής με την επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.

Πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ