Το Ποτάμι φουσκώνει & 13 στελέχη απάντησαν "Υπάρχει Λύση": Από την Ξάνθη μέχρι τον Πύργο και από την Κέρκυρα μέχρι τη Σπάρτη!

To Ποτάμι που φουσκώνει κύλησε σε όλη τη χώρα.

Από την Ξάνθη μέχρι τον Πύργο και από την Κέρκυρα μέχρι τη Σπάρτη αυτό το Σαββατοκύριακο 13 στελέχη του Ποταμιού και μέλη της Επιτροπής Διαλόγου βρέθηκαν σε ισάριθμες πόλεις και συνομίλησαν για τις μεγάλες προτεραιότητες της χώρας απαντώντας στο ερώτημα "Υπάρχει λύση;".

Συγκεκριμένα ο ευρωβουλευτής Γιώργης Γραμματικάκης από τη Θεσσαλονίκη τόνισε μεταξύ άλλων την εξάρτηση της Ελλάδας από την Ευρώπη και αναφέρθηκε στη δραστηριοποίηση που πρέπει να έχουν οι εκπρόσωποί μας στο Ευρωκοινοβούλιο με γνώμονα την προβολή και υποστήριξη των Ελληνικών συμφερόντων.

Ο Σταύρος Τσακυράκης από την Κόρινθο όπου βρέθηκε το Σάββατο τόνισε ότι η ανάπτυξη δεν θα πάρει την σφυρίχτρα να μας πει ότι έφθασε. Πρέπει άμεσα να διευκολυνθούν οι επενδύσεις και να μειωθεί η γραφειοκρατία.

Ο Πέτρος Τατσόπουλους από τη Χαλκίδα τόνισε ότι η κουλτούρα του Ποταμιού, είναι η αρχή της εθνικής συνεννόησης και της συνεργασίας στην αντιμετώπιση των μεγάλων και σοβαρών εθνικών προβλημάτων.

Η Αντιγόνη Λυμπεράκη στα Γιάννενα επεσήμανε ότι το Ποτάμι έρχεται να δημιουργήσει τις λύσεις με την Ελλάδα που δουλεύει, σχεδιάζει και παράγει. Όπως τα σμήνη των πουλιών αλλάζουν πορεία έτσι και η χώρα μπορεί να αλλάξει κατεύθυνση και να σωθεί.

Ο Θανάσης Σκόκος από το Αγρίνιο τόνισε ότι το Ποτάμι δεν θα προδώσει τις προσδοκίες των πολιτών αλλά θα είναι ο εγγυητής των εξελίξεων την επόμενη μέρα.

Η Ζωή Αποστολοπούλου από την Κοζάνη μίλησε για την ανάγκη να σταματήσει η διαρκής εκλογολογία γιατί έχει ένα τεράστιο κόστος στην πραγματική οικονομία και τη διεθνή εικόνα της χώρας μας την οποία τα κόμματα προσποιούνται ότι το αγνοούν αλλά οι πολίτες το πληρώνουν.

Ο Περικλής Βαλλιάνος από τη Θήβα εστίασε στο πρόβλημα της κομματοκρατίας, αδιαφάνειας και τόνισε ότι το Ποτάμι έρχεται με ανθρώπους γνώστες των προβλημάτων με όρεξη όχι για καρέκλες αλλά για δουλειά και για πραγματικές αλλαγές.

Ο Γεράσιμος Γεωργάτος από την Κέρκυρα μίλησε για τα συνθήματα και τα ιδεολογήματα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης που δεν μπορούν να φέρουν λύση και αναφέρθηκε στην λύση που προτείνει το Ποτάμι.

Η Χριστίνα Ταχιάου από την Ξάνθη τόνισε ότι δεν υπάρχει μειονότητα, εμείς βλέπουμε Έλληνες πολίτες οι οποίοι έχουν ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπους. Οι πολίτες εδώ για χρόνια ήταν όχι μόνο απομονωμένοι αλλά και καταπιεσμένοι και απαξιωμένοι. Χρειάζονται ενίσχυση και αυτό πρέπει να γίνει μέσω της παιδείας.

Ο Σπύρος Καχριμάνης από τη Σπάρτη επεσήμανε ότι η ανταγωνιστικότητα θα επιτευχθεί μέσα από ισχυρά συλλογικά σχήματα (συνεταιρισμούς, ομάδες παραγωγών, κ.λ.π) τα οποία θα λειτουργούν σε κλαδικό επίπεδο (π.χ. λάδι, οπωροκηπευτικά) ώστε να επιτυγχάνουν τις μέγιστες δυνατές οικονομίες κλίμακας και διαπραγματευτικής δύναμης.

Ο Γιώργος Μαυρωτάς από την Αρτέμιδα αναφέρθηκε στο ότι o ένας ποντάρει στο φόβο (ΝΔ), ο άλλος στην αγανάκτηση (ΣΥΡΙΖΑ). Εμείς ποντάρουμε στη λογική. Στην Ελλάδα αν αποτύχουμε να συνεννοηθούμε τότε να συνεννοηθούμε ότι θα αποτύχουμε.

Ο Δημήτρης Κυριακόπουλος από τον Πύργο τόνισε ότι η Ηλεία είναι ένας ιστορικός τόπος με αξίες που μπορεί να θρέψει τα ίδια του παιδιά μέσα από τις δικές του δυνάμεις.

Ο Νίκος Ορφανός από τα Τρίκαλα μίλησε για τη σπουδαιότητα της εθνικής συνεννόησης για ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση, όπως και την ανάγκη να ενδυναμωθεί το Ποτάμι από φρέσκες φωνές και ανθρώπους, ώστε να παγιώσει την τρίτη του εκλογική θέση, ως μια δύναμη ψυχραιμίας και σταθερότητας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ