It's smile time: Τοτός, Μπόμπος, ξανθιές και Τσακ Νόρις: Αυτές είναι οι πιο κλασικές «μορφές» στα ανέκδοτα!

Τα ανέκδοτα, προήλθαν από τα αρχαία σατιρικά έργα! Μπήκαν στις παρέες μας από την παιδική ηλικία και αποτέλεσαν την κόλλα ανάμεσα στους φίλους μας, έφτιαξαν το κλίμα σε πολλές αμήχανες στιγμές, προκάλεσαν το γέλιο σε θλιμμένα πρόσωπα!

Σήμερα, το χιούμορ των ανεκδότων έχει πάρει μια πιο μοντέρνα μορφή και μοιράζεται στον κόσμο μέσω βίντεο και εικόνων! Τα κλασικά ανέκδοτα όμως συνεχίζουν να έχουν επιτυχία, μιας που αναπαράγουν επίκαιρες«τραγικές» στιγμές, όπως για παράδειγμα σύγχρονα θέματα πολιτικής (βλέπε Μητσοτάκη, Σαμαρά κτλ), eurovision (βλέπε Κοντσίτα: «Από αύριο σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες παιχνιδιών θα πωλούνται Μπάρμπι με μούσι. Θα λέγονται… Μπάρμπης!»), για διάφορες περσόνες (βλέπε Τσάκ Νόρρις: Ο Τσακ Νόρρις μπορεί να ξεμάθει ποδήλατο..) κ.α..

Ένα πραγματικά αστείο ανέκδοτο χρωστάει μεγάλες μερίδες της επιτυχίας του στον τρόπο που θα ειπωθεί! Εκείνος που αναλαμβάνει να πει ανέκδοτα, δίνει τον καλύτερο εαυτό του, χρησιμοποιώντας έντονη θεατρικότητα σε χειρονομίες και αλλάζοντας τον τόνο της φωνής του!

Ποιες είναι όμως οι κατηγορίες των παραδοσιακών ανέκδοτων, που μπορούν ανά πάσα στιγμή να προκαλέσουν σπαστικό γέλιο; Οι κατηγορίες είναι συγκεκριμένες και αναλύονται παρακάτω!
 
Ανέκδοτα με ξανθιές

Μια ξανθιά ρωτάει τον άντρα της:
- Αγάπη μου, πού είναι τα παιδιά;
- Στα αγγλικά, ψυχή μου.
- My dear, where are the kids?

Ανέκδοτα με ζώα

Ήταν μια φορά μια χελώνα και πήγε σε ένα μπαράκι. Λέει στον μπάρμαν. “Θέλω μια μπύρα”. Αυτός της απαντάει ευγενικά “Δεν σερβίρουμε χελώνες”. Τότε η χελώνα του λέει “Θέλω μια λεμονάδα”. “Δεν σερβίρουμε χελώνες”. Μετά λέει η χελώνα “Καλά, βάλε μου ένα ποτήρι νερό”. Ο μπάρμαν εκνευρισμένος την παίρνει και την πετάει έξω. Μετά από ένα μήνα έρχεται πίσω η χελώνα και του λέει “Δηλαδή τώρα τι θες, καυγά;”

Ανέκδοτα με τον Τοτό

Ο Τοτός λέει στον καινούργιο μαθητή του σχολείου: 
- “Ο καινούργιος διευθυντής είναι τελείως βλαμμένος, δε συμφωνείς;” 
Και το καινούργιο παιδί λέει: 
- “Ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Ο γιος του!!!” 
Και ο Τοτός: 
- “Εσύ ξέρεις ποιος είμαι εγώ; 
- “Όχι.” 
- “Πάλι καλά!!!”

Οικογενειακά ανέκδοτα

Η σύζυγος στο σύζυγο: 
- Μάκη, με το να ρουφάς την κοιλιά σου την ώρα που ζυγίζεσαι, δεν πρόκειται να δείξει λιγότερα κιλά η ζυγαριά! 
- Το ξέρω, βρε Μαρίκα! 
- Τότε γιατί τη ρουφάς; 
- Για να δω τι γράφει!!

Διαβάστε τη συνέχεια στο tsemperlidou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ